viglink.com

Sunday, September 30, 2012

D-vitamin är en hormon.

drgominak.com

2009 upptäckte jag att de flesta av mina patienter hade onormalt sömn eftersom de var D-vitamin brist. Du kanske inte känner till att din sömn är onormal, men om du har en neurologisk problem som är allvarlig nog för att se en neurolog, du förmodligen inte läka kroppen i sömnen så perfekt som du en gång gjorde. De flesta av oss som har huvudvärk, darrningar, svårigheter balans, yrsel, brännande i fötter, depression, smärta i kroppen, eller minnesförlust har onormal sömn eftersom vår D-vitamin är för låg, och fastställande av sömn kan åtgärda neurologiska problem. (Gå till www.vitamindcouncil.org att titta på de vetenskapliga artiklar följande kommentarer är baserade på. Det enda du kommer inte att se det finns det D-effekter på sömn, det är min iakttagelse och du läser det här först. )



Vitamin D är inte en vit-en-minut . Vi har fått lära sig att D-vitamin är "ben-vitamin", men det är verkligen mer av en sol hormon. Ordet "vitamin" betyder "något min kropp behöver att jag inte kan göra, så jag måste få det från maten". D hormon är istället, en kemikalie som vi gör på vår hud från solen. Det är ett hormon som sköldkörteln, östrogen eller testosteron. Använder rätt ordet "hormon" påminner oss om att det påverkar flera delar av kroppen och att det inte är "extra". Det är viktigt att varje cell i kroppen och det är inte i maten. Det är kompletteras i mjölk, utan som en kopp mjölk har endast 100 IE av vitamin D skulle du behöva dricka 1000 koppar mjölk om dagen för att hålla från att vara D bristfällig.



D hormon är unik bland våra hormoner eftersom vi gör det på vår hud från en specifik våglängd av ljus. Vår planet lutar så vi går norr eller söder om ekvatorn säsonger resultatet. Om det finns säsonger allt levande har att ta itu med 6 månaders bra väder och tillgänglig mat, och sex månader av fruktansvärda kyla och ingen mat. Ju längre vi går bort från ekvatorn desto mindre UVB finns på vintern ljuset så vår D-hormon kan variera med årstiderna. Det går högre på sommaren och lägre på vintern. Alla djur som kan finna ett sätt att äta mycket och få starka i sommar och äta mindre och sova mer på vintern, kommer att överleva årstiderna. Varje djur på denna planet, däggdjur, reptiler, fåglar, fiskar och insekter använda samma kemiska, D 3 (kolekalciferol), görs på deras hud från UVB ljus för att göra just det.

D hor-mone påverkar vår vikt och aptit . På sommaren när vi har mer solexponering vår D hormon nivån stiger till 80 ng / ml, fungerar vår mag-tarmkanalen hårdare, vi äter 10 , 000 kalorier och lagra ingen. Den höga D-meddelandet är det är sommar är det dags att bygga upp vår styrka . Vi vänder alla dessa 10 , 000 kalorier i starkare muskler, ben, hud, ögon, hår, tänder, hjärta och lungor. Vi sover färre timmar, men mer effektivt med en högre andel av sömn tillbringade i djupare stadier av sömn. På vintern solexponering är mindre, det finns mycket lite UVB ljus. D-vi gjort och lagras i sommar börjar falla när vi använder den. Den låga D-meddelande , sova längre, lagra fett tills våren . Vår ämnesomsättning går ner (vi övervintra) genom att sänka sköldkörtelhormon. Kom ihåg, det finns ingen mat på vintern, så om allt vi har är en bit torkat kött per dag, skulle vi överleva genom att sova 14 timmar och använda mindre energi. Den låga vintern D meddelande via hormoner ghrelin och leptin, berättar vår kropp som den behöver för att lagra hälften av våra kalorier som fett för att spara den till våren. En låg D-nivå gör oss också mycket hungrig för hög fetthalt, hög kalori mat eftersom att hunger är det möjligt för oss att överleva 100 -tals år av nära svält under vintermånaderna. Nu när vår D är låg och vi går på en diet av 1500 kalorier, kroppen, fortfarande tro att det är vinter, fortfarande sätter 750 till fett. Sen när vi försöker utöva stället för att använda upp våra fettdepåer, stjäla vi proteiner från andra delar av vår kropp. Vi får svagare och fetare medan vi försöker gå ner i vikt.



Låg D goofs upp sömn . De flesta av de neurologiska problem mina patienter har inte direkt relaterade till D hormon, är de relaterade till det faktum att D hormon brist orsakar sömnstörningar, sömnlöshet, sömnapné, REM relaterade apné, oförklarliga uppvaknanden till lätt sömn, olämpliga kroppsrörelser under sömnen . Alla dessa sjukdomar hålla oss från att läka våra kroppar under sömnen. När sömnen förbättrar huvudvärk, kramper, fot brinnande, darrningar, smärta i kroppen, gångsvårigheter, depression, minnesförlust, etc. alla bli bättre. (Se sömn allmosor för mer information om varför.)



Hur ser D hormonbrist ut? D hormon påverkar hela mag -tarmkanalen. Det finns D-receptorer i våra spottkörtlar, våra tänder, vår matstrupen sphincter, och cellerna magen som gör syra. När magen sphincter är svag syra flyttar upp i matstrupen, där det inte hör hemma, vilket sura uppstötningar. D vi på vår hud går till levern och är den flytande delen av galla, hålla gallan lösta syrorna, förhindrar gallsten. Det finns D-receptorer i cellöarna i bukspottkörteln där vi gör insulin. Inte nog D kan orsaka diabetes och gallsten. Det orsakar dålig magtömningen samt uppsvälldhet och förstoppning eller "irriterad tarm". Som syra nivån blir lägre än den borde vara H. pylori bakterier kan växa i magen och magsår kan också resultera.



Dålig sömn orsakar hypertention, hjärtsjukdomar och stroke : Femton år sedan sömnstörningar experterna lärde oss att varje amerikan med högt blodtryck har en sömnstörning i bakgrunden som orsakar högt blodtryck. Därför den verkliga mördaren i Amerika är inte de långsiktiga effekterna av högt blodtryck, men de långsiktiga effekterna av onormal, "icke-reparativ" sömn. Det sätt som D-vitamin gör att vi kan sova längre på vintern är genom D-receptorer i den lägsta delen av hjärnan som kallas "hjärnstammen", där vi styra tidpunkten och förlamning av sömn. Sömn sker varje natt för att ge oss möjlighet att läka och göra reparationer. Det är när vi gör de kemikalier som håller vår blodtryck normalt under följande dag. Medan vi sover våra artärer reparera och hålla jämna så att de inte har kolesterol bygga upp som stänger av det fartyg som leder till hjärtinfarkt och stroke.



Dålig sömn orsakar minnesproblem : Sömn är hur vi gör minnen. Under sömnen är också när vi gör serotonin som vi använder under dagen för att hålla oss glada och nyfikna, så låg D-hormon orsaka depression och minne problem.



Låg D påverkar alla blodceller : Det finns D hormonreceptorer på de röda och vita blodkroppar. När de vita blodkropparna inte har tillräckligt D de blir förvirrade, de börjar attackera kroppen av misstag. Så alla autoimmuna sjukdomar: multipel skleros, lupus, reumatoid artrit, psoriasis och ulcerös kolit, är relaterade till låg D-hormon. Våra egna vita blodkroppar färdas genom våra kroppar på natten söka upp och döda cancerceller. Ökningarna i bröst, tjocktarm och prostata cancer också tros vara relaterade till låga D. Kvinnor med bröstcancer som får höra att de "inte kan ta hormoner", (som betyder östrogen) bör ändå ta D hormon. Den högra D-nivå hjälper kroppens eget immunförsvar cancer systemet kamp.



D hormon ben och kalcium : Även om de flesta av oss har fått höra att vi behöver extra kalcium, D-brist vad som orsakar benskörhet, inte kalciumbrist. D bringar mag -tarmkanalen att absorbera kalcium och håller kalcium från att läcka in i urinen, (så lågt D kan också orsaka njursten). Osteoporos är en D-vitaminbrist tillstånd så om du får din vitamin D-nivå till 60 - 80 du inte behöver Fosamax, Evista och Boniva att förhindra benförlust.



Låg D orsakar balans svårigheter och smärta : D-brist orsakar också smärta i benen, brännande i fötter och svårigheter med balans. Dåliga resultat sömn i kroppen smärta vid uppvaknandet, fibromyalgi, artrit, kronisk ländryggsmärta, knä smärta, höft smärta. Varje rörlig del av kroppen måste få perfekt förlamad att reparera på natten. Om du inte får förlamad korrekt kroppen inte läka och du skadar på morgonen.



Låg D orsakar infertilitet, polycystiskt ovariesyndrom och endometrios : Det finns vitamin D-receptorer i äggstockarna, testiklarna och äggledarna för att hjälpa matcha vår reproduktion till mängden mat tillgänglig. Eftersom D-nivå klättrar i höst till 80 ng / ml vi högre östrogen och testosteron som gör oss vill para sig. Eftersom våra mänskliga barn utvecklas nio månader, barnet som är tänkt i september föddes i juni. Detta garanterar att vid födelsen barnet är i solen gör D-hormon eftersom det inte finns någon D i bröstmjölk . Låg D undertrycker ägglossning så att våra barn kommer att födas när mamma har mat. "Polycystiskt ovariesyndrom" beskriver en äggstock med många ägg som alla försöker att mogna på en gång. Varje månad ett ägg är tänkt att helt mogna, "ägglossning", och resten krympa ner. Eftersom ägglossning inhiberas av låga D-meddelande, äggstockarna fastnat på stadiet för många ägg försöker ägglossning, vilket leder till buksmärtor, ofta tillsammans med viktökning och akne (som också härrör från låga D).



Endometrios resultat från endometrial vävnad går bakåt upp äggledaren i buken i stället för ut i livmoderhalsen, (öppningen i livmodern), under menstruationen. Eftersom äggledaren är öppen i buken, det enda som håller endometrievävnad väg ut livmoderhalsen är vågen som rörelser i äggledaren trycks till livmodern. Det finns vitamin D-receptorer i äggledarna som påverkar den drivande rörelser, främja eller förhindra befruktning beroende på D-nivå. Dessutom, när de endometriala cellerna har anlänt i buken, där de inte hör hemma, är de vita blodkropparna ska hitta och döda dem. Eftersom den låga D också påverkar funktionen av de vita blodkropparna korrekt eliminering av endometrial vävnad inte inträffar och fasta implantat av endometrial vävnad visas i buken.



Kvinnor som bär barn är de som påverkas mest: Anledningen sköldkörtelsjukdom, sjukdomar i gallblåsan, B 12 och järnbrist, fetma och sömnstörningar (och därför svår huvudvärk) ofta förekommer hos unga, friska kvinnor är att de är de som som har barn. Varje barn suger upp mammas vitamin D. Tyvärr var prenatal vitamin har endast 400 IE av vitamin D, vilket inte alls tillräckligt för att ge mamma och fostret. Varje barn använder upp mammas D och om hon inte är ute i solen nog hennes D-underskott aldrig rättas mellan graviditeterna. Varje resulterande barn är mer D bristfällig och varje barn sover sämre än sist. Mamma sover också dåligt att vara mer D-brist själv med varje barn. Den kroniska sömnstörningar under flera år kan leda till förlossningsdepression och ibland psykos, (onormala tankar och hallucinationer). Jag tror att när sömnen är mycket, mycket onormal, och "sleep växlar" som håller drömmar isolerade sova verkligen börja att misslyckas, kan drömmen som upplevelser börja läcka in vakna liv.



Några vanliga läkemedel förhindrar REM sömn. Tyvärr har många av serotoninåterupptagshämmare antidepressiva som vi använder, även om de håller serotonin upp under dagen för att göra oss lyckligare, också serotonin uppe olämpligt på natten. De höga natt serotoninnivåerna undertrycka tydligen REM sömn, paradoxalt nog förhindra mycket fasen av sömn som kan ge oss tillbaka normal produktion av vår egen serotonin. Långsiktiga REM fattigdom är förmodligen den vanligaste orsaken till depression, och de sista 30 åren har sett en dramatisk ökning av förekomsten av depression, sömnstörningar och vitamin D-brist i alla utvecklade länder i världen.



Vitamin D och åldrande: Även under perfekta förhållanden, med perfekt solexponering, lever människor inte alltid. Vi bor ca 90 - 100 år. På ålder 70 - 75 vitamin D produktion på vår hud börjar minska, även om vi fortfarande lever utomhus. Vilka resultat är fyra klagomål som brukade ske endast i äldre: "min mage inte fungerar", "Jag har reumatism" (jag vaknar stel och ont), "jag inte sover bra", och "min näsa rinner hela tiden." Sen när sömnen börjar misslyckas vi börjar få högt blodtryck, diabetes, hjärtinfarkt, stroke eller cancer och dö 5 - 10 år senare. Vår sömn och därför D-nivå, är kopplat till vår livslängd också.



Vad ska min nivå vara ? Hur mycket vitamin D ska jag ta? Vad skulle min kropp göra normalt ut i solen! När vi sitter i sommarsolen, vid middagstid, med bröst, ansikte och utsatta armar vi 10 , 000 IE av vitamin D, producerar hela kroppen exponering 20 , 000 IE i 2 - 4 timmar. Hastigheten av produktionen är beroende på hudfärg. Mörkare flådda människor gör D långsammare för lika tid i solen. Eftersom vi inte har päls eller fjädrar som täcker vår hud, håller melanin färg i huden oss från att göra alltför mycket D Lättare flådda människor överlevde i långt norra och södra breddgrader eftersom de inte blockerar D-produktion med melanin. De var starkare och kunde reproducera i lägre sön miljöer där D var knappa. Samma ljusa vita eller fräknig människor har en nackdel när de flyttar till ett förmiddagssol miljö, de har inte den naturliga skydd och de brinner. Vit skal människor har haft en högre incidens av hudcancer än mörkhyade människor fram tills nyligen av detta skäl. När människor är anpassade till deras latitud med "riktig" färg den interna D är tillräckligt hög under större delen av året och en del av den pro-D görs på huden omvandlas till den aktiva D 1 , 25 OH och faktiskt går in kärnan av hudceller och hjälper till att förhindra hudcancer.



Eftersom de flesta av oss inte får "Sun D" varje dag, våra kompletterande vitamin D krav är mycket högre än FDA rekommenderade 800 IE per dag, och är förmodligen närmare 5 , 000 - 10 , 000 IE per dag bara för att bo densamma . Nu när vi inte använder solen och vi använder piller vår nivå bör stanna mellan 60 och 80 ng / ml för att sova perfekt. Om du är under 50 ng / ml har du inga butiker av D hormon att ringa på i nödsituationer. Vitamin D- 25 OH att vi mäter i blodet är din lagring D. Vi gör aktiva kemiska, D 1 , 25 OH varje minut av dagen, i alla organ, som svar på vad vi gör. Om vi blir sjuka vi använder upp mer D-hormon.



W hy FDA rekommendationer är så låg: Detta är ett hormon inte ett vitamin. Det är ingen mening att sätta hormoner i livsmedel, skulle vi drömma aldrig att sätta östrogen eller testosteron eller sköldkörtelhormon i mjölken. Eftersom det var felaktigt kallas vitamin i FDA har satts i mycket svår situation att göra "rekommendationer" för hundratusentals människor som har olika D nivåer från år till år beroende på deras livsstil, var de bor och deras hudfärg. Den FDA vet att du kan döda människor med detta hormon, men de vet inte riktigt varför. (Jag tror det beror på att detta hormon gör sömnen precis som onormal när den går över 80 , som det gör när det är under 50 , alltså allt jag har beskrivit ovan resultat från en hög vitamin D lika enkelt som från en låg vitamin D. ) eftersom de vet att det är farligt att FDA lämpligt har rekommenderat en dos, ( 400 - 800 IE / dag) som är osannolikt att skada någon. Detta betyder inte att 800 IE är vad du behöver, det betyder bara att det är alla FDA kommer att rekommendera en person som tar D-hormon utan att kontrollera blodet.



Alla som tar detta hormon i större doser måste förstå vikten av att följa D blodet. Be din läkare att mäta din vitamin D-nivå. De flesta läkare inte vet vad den "normala" D-nivå verkligen är, så be om numret, bör det vara mellan 60 - 80 ng / ml. Eftersom D-vitamin testet är dyrt, om du inte har försäkring www.vitamindcouncil.org gör din nivå för $ 75 . 00 . Alla dina frågor om D-vitamin besvaras på www.vitamindcouncil.org . Det är en plats startade 2005 för att lära dig och mig om detta hormon. Det enda du kommer inte att se det är förhållandet att sova eftersom det är en ny upptäckt.



Vad är rätt D-hormonet dos? För de flesta människor den dagliga kompletterande D blir 5000 IE per dag under sommaren 10 , 000 IE per dag under vintern, men om din nivå är 30 eller lägre och det är vinter, jag rekommenderar att du tar 15 - 20 , 000 IE för 2 - 3 veckor att få din nivå tillbaka över 50 snabbt så att du har affärer i D. Sedan kontrollera din nivå igen 4 - 6 veckor för att vara säker på att det är över 60 . Efter att du vill ha en daglig dos som håller nivån 60 - 80 . Över 1 - 2 år mäter dina D-nivåer var 6 till 12 veckor och se till att du tar tillräckligt för att ge en D-nivå mellan 60 - 80 . ng / ml under hela året inte ta extra D när du använder en solarium eller ute i solen på sommaren, har du gjort bara din dagliga dos eller 2 - 3 . dagliga doser på huden aldrig ta doser över 5000 utan att kontrollera dina nivåer regelbundet.

Praktiska aspekter: benkramper när du börjar extra D kan orsakas av låga halter magnesium till www.vitamindcouncil.org och läsa om magnesium tillskott eller äta en handfull solros eller andra frön per dag. Sällan mina patienter får diarré från D hormon, om du gör, få D suspenderade i olja, öppna gel mössa och gnugga den på din hud. Som hårlösa djur vi inte faktiskt gjort att ta D genom munnen, utan absorberar det genom vår hud. Furry djur och fåglar slicka eller putsa sig för att få D från håret eller fjädrar.



Den största dosen av vitamin D- 3 lokalt tillgängliga över disk är 5 , 000 lU . Walmart, Sams Club, Drug Emporium har alla det. Vi läkare har, felaktigt, lärde att det är säkert att ge vitamin D- 2 , (ergokalciferol) som en gång i veckan piller av 50 , 000 IE . D 2 Ergokalciferol är inte samma sak som D 3 kolekalciferol , och kan vara farligt för vissa människor, i själva verket de flesta av mina patienter kände att det gjorde deras sömn och huvudvärk värre. Kontrollera vad du köper är D 3 . Denna viktiga misstag berodde använda råttan som den experimentella modellen för att leta efter den "vitamin" som förhindrade skelettsjukdom av rakitis i 1930 -talet. Råttor är nattaktiva djur. Det betyder att de, för att tillbringa sina liv i mörker, var tvungen att ha en muterad vitamin D receptorn som tillät dem att använda en annan kemikalie, D 2 . D 2 är liknande men inte identisk med vad du och jag och alla andra djur, gör på vår hud. Det kommer i livsmedlet, (vilket är anledningen till "vitamin" ord ursprungligen appliceras på denna kemikalie felaktigt). D 2 är en kemikalie från svamp som växer på spannmål. Råttan förmåga att använda denna "falska out" kemisk innebar råttan kunde leva på natten och kör om våra hus äta vår mat på natten. Det är därför människor inte gillar råttor och hitta experiment på dem mindre stötande än på andra djur. Det innebär också att råttor är lättare att hålla vid liv inomhus. När D- 2 upptäcktes det gjorde i själva verket hjälpa sjukdom rakitis hos barn, men det är inte vad vår kropp egentligen vill. Den ursprungliga "anti rakitis" kemikalier D 1 och D 2 befanns samman först på spannmål, sedan flera år senare, D 3 upptäcktes på huden av svin, gjort enbart av UV- ljus exponering. Eftersom D 3 agerade på samma sätt som D 2 på ben receptorer och forskarna var att fokusera enbart på benet främja åtgärder av D de inte studerar agerande D 2 på alla andra platser där D handlingar. D 2 verkar vara en "falsk av kemisk "för de flesta människor, särskilt i hjärnan, där det förefaller att slå av den" verkliga D ", D 3 från dess receptor gör sömn värre för många patienter.



Vitamin B- 12 brist och järnbrist är vanliga sekundära brister (som också påverkar sömnen). De resultat från D-brist i ca 1 / 30 av mina patienter. B 12 hjälper pacemakern cellerna, timers av sömn, göra sitt jobb och järn är en kofaktor för att göra dopamin, en av de kemikalier som kör tidpunkten och förlamning av sömn. När D, B 12 och järnbrist alla finns tillsammans sömnen blir särskilt illa. De två ytterligare brister innebär vanligtvis att D har varit lågt under många år. Anledningen till dessa två följa D-brist är relaterad till D: s funktion i magen. När D hormonet är låg vi ska vara på vintern, dvs det finns ingen mat. Det innebär den låga D gör magsyra produktion gå ner. (Paradoxalt känns oftast som det finns för mycket syra eftersom det är också upp i matstrupen, där det inte hör hemma, eftersom sphincter är svag för.) När syran i magsäcken är för låg för att lösa kött av B- 12 går låg . (Det är den enda B-vitamin som är främst kött.) De Järnbrist leder på samma sätt. Så kan människor som är köttätare bli ännu järn och B 12 brist när deras D är låg. Be din läkare att kontrollera ditt B 12 blodet när du kontrollerar D första gången. Den B- 12 nivån för normal sömn är 500 eller högre. Återigen du vill veta hur många . Om B- 12 blodnivån är < 500 bör ges som en daglig tablett av 1000 mikrogram / ​​dag för att hjälpa sömnen normaliseras. är inte lika effektiva som daglig piller Månadens skott . Den B- 12 tillägg och din D bör tas med en multivitamin eller en multivitamin med järn om du har järnbrist. När du har rätt D-nivå din kropp börjar göra 100 -tals reparationer i sömnen så att du behöver alla de verkliga vitaminer för att ge cellerna vad de behöver.



SGominak 09 / 11

Skriv inläggUtveckling BloggDokumentationPluginsFöreslå IdéerSupport forumTemanWordPress PlanetRSS LänkarAlla inläggAlla kommentarerMetaLogga inSök



För NeurologerReferenserFAQ 'sNyheter & UppdateringarKontaktByggd & Underhålls av Kim Ström . Drivs med WordPress & tematiska Theme Framework .KälltextBidra med en bättre översättning

--------------------------------------------------------------------------------

No comments: