viglink.com

Monday, May 13, 2013

Sananda, 12 maj, 2013 via John Smallman


Meddelande från Sananda


Att känna tillit är att vara fri

Ett intensivt och kreativt skifte i människornas uppfattning om sig själva sker över hela världen som en förberedelse inför er förflyttning till komplett medvetande, till full förståelse för vilka ni är och om er eviga oskiljaktighet från Gud – som skapade er för att njuta oändlig och ständig fred, glädje och lycka. Fred, glädje och lycka är sinnestillstånd. Modern psykologi har informerat er om det, och det har visats tydligt, särskilt av dem som har övergått från att vara deprimerade och oroliga till att känna fred och förnöjsamhet genom att ändra sina sinnen och uppfattningar.

Alla har förmågan att ändra sin uppfattning, men tills helt nyligen var det därför som en individs uppfattning – hans syn på livet och tillfällena det bjöd på – i grunden var fixerad: ett existentiellt tillstånd i vilket han var född och i vilket han var tvungen att agera utifrån sina förutsättningar. Nu är det allmänt vedertaget att alla har friheten att förändra dessa till synes givna attribut till något mer i linje med individens önskemål. Det är ett erkännande att ni var och en är mästarna över era egna öden, att hur ni upplever livet är ett personligt val som ni gör hela tiden. Ja, ni har alla olika och sannerligen unika begränsningar – fysiska, intellektuella och kreativa – vilka varierar från person till person, men de hindrar er inte från att ändra trosföreställningar och uppfattningar utifrån vilka ni betraktar världen, er värld.

Då ni ser livet som otillfredsställande, orättvist eller plågsamt betyder det att ni fokuserar på dessa aspekter av era upplevelser. Ni har alla haft erfarenheter som vid tillfället var skrämmande, plågsamma, skamliga och orättfärdiga, och efteråt höll ni fast vid vad som verkade som en totalt rättmätig känsla av avsky eller bitterhet över det, vilken sedan sakta upplöstes efterhand som tiden gick, och smärtan ni upplevt försvann. Senare, kanske veckor, månader eller till och med år efteråt, då ni erinrade er händelsen insåg ni att den också hade en rolig sida som ni då kunde skratta åt, eller att den hade lärt er en viktig läxa eller sanning som ni kanske inte kunnat lära på något annat sätt, och därför kunde ni nu känna tacksamhet för erfarenheten.

Då ni genomgår en period då livet verkligen känns jobbig, försök att minnas tidigare perioder som var smärtsamma men som ni nu i efterhand ser med klarsyn, och påminn er själva om att allting är övergående, och att det alltid finns värdefulla ögonblick, stunder av lycka, och stunder med skratt i era dagliga liv – stunder som ofta blir förbisedda eftersom ni så intensivt fokuserar på vad som är fel och skulle behöva ändras. Så försök att vara medvetna om dem och njut av dem. Då ni gör det sjunker er stressnivå, och ni känner er mer tillfreds.

Ni ÄR mästarna över era egna öden! Gud skapade er till perfekta medlemmar av Hans gudomliga Kärleksfält, begåvade er med en oändlig samling tillgångar, och hedrade era val och beslut, inklusive valet ni gjorde att uppleva separationen från Honom. Nu har ni beslutat att avsluta det experimentet – ett illusoriskt eller inbillat tillstånd som bara existerar så länge ni stöder det.

Ni har stöttat det genom att se er själva som separata individer som lever i en otrygg värld, i vilken ni varit tvungna att vara ständigt vaksamma för att inte övermannas av eller bli upphunnen av någon farlig eller plågsam händelse eller situation, som till och med kunde vara livsfarlig. Så ni lever i försvarsställning, där ni enbart eller delvis bara kan lita på dem ni älskar, ständigt redo att slå tillbaka. Det är ett tillstånd av rädsla. Och rädsla utesluter Kärlek, vägrar att erkänna den, och fokuserar på det kärlekslösa personliga energifältet som ni byggt upp till skydd runt er själva, och vilket verkar visa med monoton regelbundenhet hur kloka ni är som behåller det. I världen där ni erfar er mänskliga tillvaro verkar det vanvettigt att bara överväga att nedmontera detta skyddsfält eftersom ni, då ni tittar bakom det, ser smärta, lidande, kaos och förvirring överallt, något som hotar själva er existens.

Men tills ni nedmonterar era försvar kommer ni att förbli oförmögna att upplösa illusionen, eftersom försvaren stöder illusionen genom att fästa den vid er. Att känna tillit är att vara fri, och ni skapades fria. Ni är fria, och ni kommer att känna er fria då ni frigör er från behovet att försvara er, och tillåter er att släppa dessa försvar. Ja naturligtvis, inom illusionen kan er tillit bedras – det har hänt många gånger, och ni har alla lurat andra – men förtroende kan bara utvecklas och förmås växa genom att verka tillsammans med det, utan att vara beroende av resultatet. Folk litar inte på varandra; de anser att deras brist på förtroende är fullt berättigad, och därför ser de ingen anledning att hedra andras förtroende. Det är en Moment 22-situation. Den enda vägen framåt är att börja känna tillit.

Skapa en beslutad avsikt att känna tilltro, fråga sedan Gud, era änglar eller guider, eller vem i de andliga rikena som ni intuitivt känner för att be om hjälp med att genomföra den intuitionen. Vet att för att ni fortfarande är engagerade i och upplever livet i en illusioner värld, så kommer några att leva upp till ert förtroende medan andra kommer att svika det. Påminn er själva om att ni är vägvisare och Ljusbärare och att ni valde att förkroppsligas på Jorden vid denna tid i mänsklighetens utveckling för just denna uppgift – att demonstrera och hedra förtroende.

Om förtroende förtjänas så växer och stärks det. Det är en demonstration av kärlek i handling. Dem av er som har eller har haft små barn vet vad förtroende innebär, igen och igen har de brutit ert förtroende. Det är, som ni väl vet, en del av processen att växa från barndom till vuxenskap. Till slut mognar era barn och lär visdomen att ert förtroende har varit undervisande. Då upphör de med att svika det, vilket tillåter båda parter att uppleva den glädje och kärlek som ni alltid känt för varandra.

Men nu behöver tilliten breda ut sig från de trygga familjegränserna för att delas allmänt och globalt. Det kommer att innebära besvikelser, men att sprida och dela tillit är en del av mänsklighetens andliga utveckling, och då ni gör så med mod och beslutsamhet kommer ni att stöttas av alla i de spirituella världarna. Tilliten växer nu; det är en viktig del av er uppvaknandeprocess. Delta i den processen och tillåt inte besvikelse på grund av enstaka missräkningar få er att ge upp den nobla uppgiften. Det är er kollektiva avsikt att lyckas, och det kommer ni att göra.

Er kärleksfulle broder, Jesus

Översättning: Eva-Lena Hedal – www.st-germain.se

http://johnsmallman2.wordpress.com/

No comments: