viglink.com

söndag 18 december 2016

Förslag på hel julbordsmeny - rawfood style:



  • Fylld avokado med ”äggröra” på mandel och gurkmeja
    – Blötlägg mandel 3 timmar, mixa med vatten, gurkmeja och salt.

  • Raw köttbullar
    – Blötlägg mandel/valnöt, mixa med svamp, tamarisoja, soltorkad tomat och favvokryddorna. Torka på 40 grader några timmar eller stek försiktigt i stekpannan.

  • Rödkålssallad
    – Riv rödkål fint, lägg till russin, äppeltärningar. marinera med äppelcidervinäger och olivolja. Krydda med salt, svartpeppar. Toppa med pekannötter.

  • Rödbetspaté
    – Mixa rödbeta med några dadlar, krydda med salt.

  • Fejklax på morot
    – Mixa morot, solrosfrös, lite selleri, citronsaft och salt. Krydda med finhackad dill. Godast efter några timmar när alla smaker har satt sig.

  • Kålrotskex med senapskräm
    – 
    Skär kålroten fint till kex. Mixa blötlagd mandel/cashew med en klick senap. Nu har du nästan en julskinksmacka!

  • Grönkålschips
    – Marinera grönkålen och torka eller grilla i ugnen.

  • Lingonkombucha
    – Gör eller köp en en neutral kombucha, toppa med rårörda lingon.

  • Rårörda lingon
    – Blanda frusna lingon med kokossocker, låt stå tills lingonen tinat och rör om igen. Håller minst en vecka i kylen.

  • Ris à la Malta
    – Se recept.

Källa: Marina Olasdotter Asplund och Maria Carlsson på STHLM RAW.

Inga kommentarer: