viglink.com

Monday, July 25, 2016

Putin's Warning: Full Speech 2016

Presskonferens med Putin i juni
Googleöversättning av förklaringen:
Publicerades DEN 24 juli 2016
Inledningsvis översatte jag bara en liten del av detta segment som jag kände det centrala budskapet måste göras uppenbara. Men jag har varit positivt överraskad med många människor runt om i världen att nå ut till översätta detta till andra språk, liksom att se den fullständiga adressen. Denna uppriktiga samtal ägde rum med företrädare för olika medier under S: t Petersburg International Economic Forum i juni 2016. Putin uppmanade journalister att rapportera verkligen på den överhängande fara som är en kärnvapenkapprustning.
Ingen har något att vinna på en nukleär stand-off mot Ryssland. De strömkrävande (power hungry) beslutsfattarna är få till antalet, men kraftfull nog att ha undermineras mainstream media att förvränga Ryssland som det största hotet mot den internationella säkerheten.
Om du är en journalist eller en bloggare, gör din del och dela det här meddelandet. Tid är av yttersta vikt, särskilt i ljuset av den senaste tidens Nato-toppmötet i Warszawa (juli 2016), där alliansen anges att Ryssland är det största hotet mot internationell säkerhet (tyckte du det kan vara ISIS?) YouTube skulle inte låta mig ladda upp video jag gjorde på toppmötet, men det kan hittas på min Vimeo: https://vimeo.com/174777588
Tillbaka i 2007, Putin meddelade västvärlden att Ryssland kommer att utveckla sina vapen för att motverka USA: s framsteg. Detta sades i svar på den amerikanska missilförsvarssystem som började utvecklas på tiden (tidigare förbjudet i internationell rätt.)
Med Natos missilförsvarssystem på Rysslands tröskel - hotet mot den internationella säkerheten är mycket verklig; inte att du skulle veta det via traditionella Murdoch media.
År 2002, USA ensidigt och utan samråd, drog sig ur landmärket Anti-Ballistic Missile (ABM-fördraget). President George W. Bush konstaterade att fördraget är "nu bakom oss", beskriver ABM-avtalet som en kalla kriget relik.
Tecknat 1972, ABM-avtalet spärrade både USA och Sovjetunionen från att distribuera nationella försvar mot ballistiska långdistansmissiler. I fördraget baserades på antagandet att om någon supermakt konstruerat ett strategiskt försvar, skulle andra bygga upp sin offensiv kärnvapenstyrkor för att kompensera försvaret.
Supermakterna skulle därför snabbt sätta på en väg mot en aldrig sinande offensiv-defensiva kapprustning, som varje försökt att balansera sin motpartens agerande. Tills Bush tillträdde, var fördraget kallas en "hörnsten för strategisk stabilitet" eftersom det underlättade senare avtal, vilket minskar amerikanska och ryska strategiska kärnvapenarsenaler.
USA, förutsatt att ett försvagat Ryssland aldrig mer kommer att vara i stånd att motverka USA: s hegemoniska makten, fortsatte att inkräkta på Rysslands gränser genom sin manipulation av Nato mål.
Idag finns det inget instrument i internationell rätt som hindrar möjligheten att ömsesidigt försäkrad förstörelse. Putin har varit att skicka ut varningar i över 10 år - som alla föll för döva öron. Vem kommer att trycka på knappen först?
https://www.youtube.com/watch?v=kqD8lIdIMRo

No comments: