viglink.com

Thursday, June 1, 2023

SNAKEN I DIN ABDOMEN Källa: Pamela Kribbe

 

SNAKEN I DIN ABDOMEN

Källa: Pamela Kribbe

th-2347448458

Kära människor, jag är jordens röst.

Känn mig i det här utrymmet, i de ljud du hör, i atmosfären runt dig. Du är en del av jorden, en del av mig. Men du är omedveten om detta faktum, eftersom många av er bor i ditt huvud och har tappat kontakten med den mest levande delen i dig själv: din styrka, din passion, dina känslor. För de flesta människor finns det en slöja över dessa elementära krafter även om det är det som förbinder dig med mig, jorden och med livet.

Dessa elementära krafter finns i buken. Det är där de råa känslorna bor: vilda vågor i ett turbulent hav. Samtidigt finns det i buken möjligheten till en djup tystnad där du känner dig kopplad till allt liv på jorden och är en del av det. Vet att i mitten av buken finns två ytterligheter: topparna och dalarna i ditt känslomässiga liv och samtidigt ankaret, grunden för din existens: kopplingen till allt liv som upplevs i tystnad och öppenhet.

Jag ber dig att gå ner med mig in i din kropp, i buken. Känn först dina fötter fast på marken. Anslut med mig genom golvet; känna min energi. Allt på och i mig lever: jorden, klipporna, gräset, växterna, träden, djuren. Allt lever och har medvetande i en eller annan grad.

Hela din kropp är en del av denna levande helhet. Du har ett hem här som människa, men du känner ofta utan rötter och inte alls hemma. Du undrar vad du gör här, vad din roll och uppgift är. Men se livet runt dig som inte har den oroen. Det är bara; det lever och tycker om och känner uppfyllelse.

Gå nu med din uppmärksamhet på buken och andas med lätthet in i mitten av buken. Anslut till den naturliga, spontana kraften där som inte ifrågasätter varför du lever eller varför du har rätt att existera. Bli en del av min natur genom att släppa alla dina bekymmer och fretting och komma hem till mig. Jag är din mamma; Jag kan ta hand om dig om du anpassar mig till mina rytmer.

Och vad är dessa rytmer? Gå ner längre in i buken. Föreställ dig att ditt medvetande ligger helt i bäckenhålan och tar en vila från alla tankar. Ditt medvetande känns tätt i hålen i bäckenet. Där upptäcker det att du är ansluten till mig genom ditt lägsta chakra, som rotar dig in i jorden, och du släpper känslan separat genom att känna dig stödd av mig.

Föreställ dig att en orm är krullad i buken. En orm är ett djur som kan framkalla motstånd hos vissa, men det är ett naturligt jorddjur. Den har mycket kraft och är en symbol för mycket energi som är kärleksfull och kraftfull och kan eliminera många tabuer eller förbud. Men jag tänker inte tala om ormens betydelse som en symbol. Jag ber dig helt enkelt att föreställa dig att en orm är lindad i buken.

Moder-naturer-finest-1253632904

Ha respekt för detta djurs kraft. Känn muskelstyrkan i hela ormens kropp. Känn hur det är att vara en orm som i naturen rör sig över marken under en skogstak och hur hela kroppen sedan är ansluten till jorden, dammet, klipporna. En orm bor mycket nära jorden. En orm är intelligent och tar jordens styrka helt in i sin kropp, medan den också suger upp solljuset och integrerar de kosmiska energierna ovanifrån.

Föreställ dig nu att denna kraftfulla orm, full av jordenergi och full av solvisdom, lossnar långsamt i buken och stiger gradvis upp ryggraden genom nivåerna i magen och bröstet. Känn dig lugn med sin kraft; gör ormen så stor eller så liten som känns bekväm för dig. Om du känner dig anspänd att göra detta, ge ormen en mer blygsam storlek. Denna orm återspeglar en primär kraft i dig.

Om du tillåter denna kraft att stiga upp genom ryggraden väldigt tyst, utan att tvinga den, se vad som händer inuti dig. Om du känner av en blockering på en viss nivå av din kropp: din mage, ditt bröst, halsen, fråga sedan denna orm: “ Vad är det du vill att jag ska vara medveten om? Vad vill du berätta för mig idag? Finns det något i mig som jag håller ner som jag inte vill se? ” Lita på denna orm; det är en kanal för din primära energi.

Föreställ dig att ormens huvud, när den är helt uppåt, nu ligger i ditt huvud. Känn den befriande handlingen av att hända. Ormen utvisar överflödiga tankar, onödiga analyser och oro. Ormen är säker på sig själv och har inget behov av att bevisa sig själv. Ormen har en naturlig styrka och av den anledningen är den en symbol för läkning: läkarnas kaduceus.

Slutligen skulle jag vilja säga något i allmänhet. Mänskligheten på jorden håller på att förändras och du känner att – kallas – för att på något sätt bidra till denna förändring; för att underlätta födelsen av ett nytt medvetande. Eftersom det kan vara en smärtsam process, och eftersom många människor lever i huvudet och har tappat anslutningen till sin grund, kan denna förändringsprocess få dem att förlora balansen.

Men denna förändringsprocess är ostoppbar. De som är förenade med sin grund och har det grundläggande förtroendet för att de är välkomna på jorden kan fylla en viktig och ledande roll i denna födelseprocess. Ha förtroende för att även om du har kommit hit för dig själv, är du också här för att vara en barnmorska som hjälper andra i deras nya födelse. Denna roll gör dig lycklig, inifrån och glad. Håll inte tillbaka det längre!

Jag behöver dig. Du kan överbrygga klyftan mellan mig, naturen och människor. Den bron behövs och är en återställande av balans. Detta är inte en roll eller uppgift som bör känna sig som en tung börda på axlarna; det kan vara lätt och enkelt. Om du tror på dig själv och gör det du älskar att göra, hittar du automatiskt vägen och du kommer att bidra till den större bilden. Lita på din natur, dina instinkter och ring upp ormen i dig när du vill ha mer tydlighet.

Tack så mycket för din uppmärksamhet.

No comments: