viglink.com

Wednesday, May 30, 2012

Ät rätt- bränn fett!




Dela

Tara Parker-Pope
New York Times
3 maj 2011
fruitpomegranatejuice 210x131 Top Livsmedel som bränna mer kalorier än de innehållerGå ner i vikt, ät mindre, eller hur? Inte alltid. Ny forskning visar att äta mer av vissa livsmedel kan avvärja hunger kval och kalorikontroll.
De livsmedel, som omfattar cayennepeppar och mosade grönsaker, naturliga aptit tillbehör. Bantningspiller har fått dåligt rykte - eftersom Abbott Laboratories drog tillbaka sin drogen Meridia förra året har Food and Drug Administration förkastas tre nya kost läkemedel under de senaste månaderna - dessa livsmedel ger ett välkommet alternativ för människor som kämpar med sin vikt.
För  forskningen, publicerad i tidskriften Physiology & Behavior, studerade forskare vid Purdue effekten av bara en halv tesked cayennepeppar på en grupp av 25 gäster.
Medan den är varm röd chili har studerats tidigare som ett tillbehör, var denna studie anmärkningsvärt i att det jämfört folk som gillade stark mat med dem som inte gjorde det. Vid olika tillfällen har gäster får en skål med tomatsoppa spetsad med en halv tesked peppar, vanligt tomatsoppa, eller vanlig tomat soppa med ett tillägg av röd  chili  i tablettform.
Effekten var större bland gäster som inte regelbundet konsumerar kryddig mat. Bland de grupper som fick tillsätta  chili  till soppan, åt de i genomsnitt 60 färre kalorier vid nästa måltid jämfört med när de åt vanligt soppa. För båda grupperna som åt röd  chili  i livsmedel föreföll kryddan också till att öka ämnesomsättningen och orsaka kroppen att bränna en extra 10 kalorier på egen hand.
"Vi fann att när individer konsumeras den röda peppar i soppan i stället för tillägget, brände de fler kalorier", säger Mary-Jon Ludy, som genomförde forskningen som student vid Purdue och kommer att ansluta fakulteten Bowling Green State University. "Det är något speciellt med att uppleva bränningen från den röda peppar."
Forskarna var noga med att inte göra alltför mycket av deras resultat. Effekterna av cayennepeppar var verkliga, men blygsamma, sade de och tillade att dieterna kan bli okänsliggjorda att effekten av röd  chili som de vänja sig vid att äta kryddstark mat.
"Vi säger inte att detta är en mirakelkur för fetma", sade ledande författare, Richard D. Mattes, professor i mat och näring vid Purdue. "Detta är en liten förändring med en liten effekt som kan uppnås genom att bara en liten förändring i födan.Det går i rätt riktning. "
Dieter kan få bättre resultat genom att lägga mosade grönsaker till några av sina favoriträtter, enligt en  Februari rapport i The American Journal of Clinical Nutrition.
I denna studie gav forskare från Penn State 20 män och 21 kvinnor grytor gjorda med varierande mängder av mos - en strategi populariserades av kokboksförfattare Jessica Seinfeld, som har uppmuntrat föräldrar att smyga grönsaker i mat som spaghetti.
Men i Penn State studien var målet inte att lura människor till att äta grönsaker. Lägga till puré bulkade upp skålen och resulterade i färre kalorier per portion.
I en makaroner och ost recept utvecklats av forskare, till exempel, är osten sås med skummjölk, sänkt fetthalt ost och en kopp vardera av mos blomkål och mos med squash.
Utvalda cafeér tillagade grytor under olika besök. Kunderna åt i stort sett samma mängd mat vid varje besök och rapporterade inga skillnader i smak eller njutning. Men när de serverats grytor gjorda med mosade grönsaker, åt de 200 till 350 färre kalorier en måltid.
"Vi har kunnat ändra recept en hel del, även bakverk, och vi har gjort det till både förskolebarn och vuxna", säger Barbara Rolls, chef för Penn State laboratorium för studier av de mänskliga vane beteenden. "Vi hade en enorm effekt på energiintag. Vi lägger koppar grönsaker till recept och människor känner ingen skillnad. "
Annan forskning av Dr Rolls, författare till den populära dieten serien " volymetrisk , "har visat att intag av soppa eller sallad före en måltid kan också dämpa aptiten och resultera i att äta färre kalorier över allt.
Men stealth-vegetabiliska tillvägagångssätt tillåter gäster att äta samma mängd favorit mat utanatt  inta lika många kalorier.
Medan det bästa alternativet är att mosa grönsakerna och lägg till dem hemlagad mat, säger Dr Rolls. Hon hoppas livsmedelsindustrin kommer svara genom att erbjuda mer bekväma konserverade och frysta grönsaker puréer och fler livsmedel sammanslagna med grönsaker.
Hon sa att särskilt vid servering de livsmedel små barn, är det viktigt att fortsätta att erbjuda hela grönsaker på sidan så barnen att utveckla en smak för grönsaker. Lägga puré för att minska kaloriinnehållet fungerar bra med kryddiga rätter, säger hon.
"Vi erbjöd en Tex-Mex gryta, och vi kunde komma undan med att lägga grönsakerna mycket lättare", sa hon. "När du sätter i de kryddiga smaker, maskera de andra förändringar i kalorier täthet och grönsaker innehåll. Folket var helt omedvetna vi lägger massor av grönsaker. "
"MatRosens tips är att använda en råsaftcentrifug, dricka juicen och blanda fiberresterna i maten."




No comments: