- Fylld avokado med ”äggröra” på mandel och gurkmeja
– Blötlägg mandel 3 timmar, mixa med vatten, gurkmeja och salt. - Raw köttbullar
– Blötlägg mandel/valnöt, mixa med svamp, tamarisoja, soltorkad tomat och favvokryddorna. Torka på 40 grader några timmar eller stek försiktigt i stekpannan. - Rödkålssallad
– Riv rödkål fint, lägg till russin, äppeltärningar. marinera med äppelcidervinäger och olivolja. Krydda med salt, svartpeppar. Toppa med pekannötter. - Rödbetspaté
– Mixa rödbeta med några dadlar, krydda med salt. - Fejklax på morot
– Mixa morot, solrosfrös, lite selleri, citronsaft och salt. Krydda med finhackad dill. Godast efter några timmar när alla smaker har satt sig. - Kålrotskex med senapskräm
– Skär kålroten fint till kex. Mixa blötlagd mandel/cashew med en klick senap. Nu har du nästan en julskinksmacka! - Grönkålschips
– Marinera grönkålen och torka eller grilla i ugnen. - Lingonkombucha
– Gör eller köp en en neutral kombucha, toppa med rårörda lingon. - Rårörda lingon
– Blanda frusna lingon med kokossocker, låt stå tills lingonen tinat och rör om igen. Håller minst en vecka i kylen. - Ris à la Malta
– Se recept.
Källa: Marina Olasdotter Asplund och Maria Carlsson på STHLM RAW.
No comments:
Post a Comment