viglink.com

Wednesday, November 3, 2010

Auran

Alla har nog någon gång hört talas om aura. En aura består av mycket fint vibrerande energier. Det är dessa energier som vi upplever när vi ser en person som vi anser har mycket utstrålning (observera ordet ut-strålning), eller känner av när vi säger att vi får goda eller dåliga "vibbar"
av någon eller något.

Auran har sju nivåer, den Eteriska kroppen, Emotionella kroppen, Mentala kroppen, Astrala kroppen, Eteriska formen, Himmelska kroppen och den Kausala kroppen.

Den eteriska kroppen finns närmast kroppen och är det som vi lättast kan se. Det syns som ett vitt sken runt en persons huvud. Fältet kan ses omkring 0,5 – 5 cm. utanför kroppen. Detta energifält tar emot, lagra och vidarebefordrar livsenergin (chi eller prana) som kommer från solens kärnprocesser. Det eteriska fältet sprider livsenergin vidare till kroppens alla celler och får dem att vibrerar i samklang med varandra.

Den emotionella kroppen är det andra energilagret i auran och förknippas med känslor. Detta energifält ses mellan 3-8 cm från kroppen och följer kroppens struktur. Undanträngda känslor skapar ofta blockeringar i detta energifält som i sin tur kan leda till fysiska problem.

Den mentala kroppen ses från 8 -20cm från kroppen och kan vanligen ses som ett gult ljus som strålar från huvud och axlar ned runt hela kroppen. Den ger oss förmågan att skapa bilder, föreställningar och förklaringar. Den mentala auran hjälper oss att ge riktning till vad vi vill i livet. En beslutsam och medveten person har antagligen ett fritt flöde i det mentala energifältet.

Den astrala kroppen sträcker sig ca. 15 -30cm. utanför kroppen och det är oftast den som vi känner av när vi säger att en person ger bra eller dåliga vibbar. Denna energi är i ständig rörelse och arbetar antingen mot eller bort från något. Det är denna energi som vi först kommer i kontakt med när vi möter en annan människa.

Den eteriska formen liknar den eteriska kroppens struktur men med högre vibrerande energier som sträcker sig ca. 50 cm utanför kroppen. När blockeringar i energifältet närmast kroppen uppstår behöver oftast energiarbete i den eteriska formen göras.

Den himmelska kroppen syns ca. 80 cm utanför kroppen och ger oss känslan av varandet, ”jag är”. Här finns alla de förmågor och kvaliteter som vi är födda med, våra starka sidor. Känslan av att leva i nuet, att bara vara här och nu gör att vi känner oss lugna och glädjefyllda. När vi upplever det då har vi kontakt med detta energifält. Vi kan då lättare fatta beslut, lösa konflikter och stå upp för oss själva.

Den kausala kroppen är det energifält som ger oss känslan av kontakt med universum och meningen med vårt liv. Vid ett fritt flöde här känner vi oss i samklang med oss själva och det vi gör. Detta energifält känns och kan ses mellan 80-100cm utanför kroppen.

No comments: