viglink.com

Wednesday, November 3, 2010

Healing

Healing är en form av energibalansering av kroppens energisystem som kallas aura. Vid olika former av stress kan blockeringar i auran uppstå vilket kan ha en negativ påverkan på kroppen och på psyket.

Kroppen talar ständigt till oss och berättar när något inte är som det ska. Tyvärr kanske vi inte alltid förstår vår kropps signaler och förstår då inte heller vad vår kropp vill att vi ska göra för att må bra. Healing är ett enkelt och effektivt sätt att balansera och ta bort blockeringar i auran och på så vis hjälpa vår kropp och vår själ att finna balans igen vilket slutligen leder till att vi kommer att må bättre.

Healing hjälper oss även att lära känna vår kropp så att vi blir bättre på att tyda dess signaler på obalans. Vi lär oss att känna av energier i vår omgivning som påverkar oss antingen positivt eller negativt.

Med energi menas någon form av medvetenhet vilket innebär att vi upplever energi som något vi ser, hör, känner, förnimmer, tar till oss intuitivt eller något som vi bara vet.

Healing är mycket mer än en energibehandling hos en terapeut. Det är en utvecklingsprocess och kräver att man själv är aktiv i sitt helande. För att kunna läka sig själv måste man vara redo för att göra förändringar i sitt liv och göra upp med gamla mönster, känslor, beteenden, trauman och andra ouppklarade tillstånd.

Först när vi inser att vi själva bär ansvar för vårt liv och därigenom har förmågan att ändra och styra livet dit vi vill, då kan healingprocessen börja.

Healing behandling
Behandlingen går ut på att klienten ska bli så avslappnad som möjligt. Det innebär att klienten ligger på rygg på en healingbänk med kläderna på och slutna ögon. Terapeuten lägger sina händer på olika ställen på kroppen och kan på så vis känna av klientens energiflöde.

Vid blockering fokusera terapeuten på att låta den universella energin (chi, prana etc.) att öppna upp och balansera energisystemet hos klienten. Detta kan göras antingen med händerna vilandes på klientens kropp eller genom att arbeta utanför kroppen, i klientens aura.

Effekten av healingbehandlingen påbörjas hos terapeuten men processen fortsätter även efteråt. Det är inte ovanligt att man efter en behandling kan komma i kontakt med känslor som man inte kan finna någon förklaring till, man kan t. ex. känna sig ledsen eller arg utan orsak.

Detta är endast positivt och innebär att man fått kontakt med undantryckta känslor som inte har tagits om hand och därför orsakat blockering i energisystemet. Dessa känslor kan tas upp tillsammans med terapeuten för att kunna identifieras och släppas. Healing ger oss en möjlighet att hitta tillbaka till nuet och därigenom kunna leva våra liv fullt ut.

No comments: