viglink.com

Sunday, December 30, 2012

Kan krukväxter rädda ditt liv?



Studie visar prydnadsväxter krukväxter effektivt kan ta bort skadliga kemikalier från inomhusluft.





















Foto: monikomad / Flickr
 
En färsk studie från University of Georgia visar att vissa dekorativa krukväxter har befogenhet att effektivt ta bort alla skadliga flyktiga organiska föreningar , eller flyktiga organiska föreningar , från luften. VOC är kemikalier som bensen, xylen och oktan.Dessa är kända för att orsaka cancer och andra hälsoproblem - sjukdom som Världshälsoorganisationen rapporterar dödar mer än 1,6 miljoner människor varje år. 
 
Om det inte skrämma dig, överväga detta: VOC som släpps ut från färg, lack, lim, inredning, kläder, lösningsmedel, byggmaterial, kranvatten och mycket mer. Människor tillbringar 90 procent eller mer av sin tid inne. Inomhusluft har rapporterats vara så mycket som 12 gånger mer förorenad än utomhusluften i vissa områden. 
 
Stanley J. Kays av Institutionen för trädgårdsnäring, University of Georgia, var den ledande forskaren på denna studie publicerad i HortScience . Som Kay förklarade: "De VOC testades i denna studie kan påverka inomhusluftens kvalitet och har en potential att allvarligt äventyra hälsan för individer. "Kay team testade 28 vanliga krukväxter för deras" fytosanering "eller deras förmåga att avlägsna fem flyktiga inomhus föroreningar. 
 
Denna studie kom fram till att bara införa växter i inomhus har potential att avsevärt förbättra kvaliteten på inomhusluft. Och vidare, förbättra de vår psykiska hälsa genom att minska stress och öka uppgift prestanda.
 
Och vad är de växter som du vill tänka på? Den lila svammel anläggning, engelska murgröna och sparris ormbunke nämns i studien som högpresterande anläggningar.Om du har allergier, då en engelsk murgröna kommer att fungera bra. Efter 12 timmar i ett rum, kan det ta upp till 78 procent av luftburet mögel och 94 procent av luftburna avföring. 
 
Andra resurser påpekar också de goda egenskaper krukväxter. Den Areca Palm anses vara en effektiv luftfuktare, eftersom denna växt släpper stora mängder vatten i luften vid borttagning kemiska gifter. En sex-fot handflata kan tydligen förlora upp till en liter vatten om dagen. 
 
Vidare, den Gerberatusenskönan är en av de mest effektiva anläggningarna i avlägsna Trikloretylen koncentrationer från luften. Trikloretylen är en "kommersiell produkt som har en mängd olika industriella användningar. Det används i vissa tryckfärger, målningsfärger, lacker, lack och lim. "
 
Den Peace Lily är bra för att ta bort bensen koncentrationer i luften. Bensen är ett vanligt lösningsmedel finns i bensin, tryckfärger, oljor, färg, plast och gummi. Den används också vid framställning av detergenter, sprängämnen, läkemedel och färgämnen. 
 
Och slutligen, den gemensamma gröna spindel växt är en av de bästa plantorna att avlägsna koncentrationer av formaldehyd i luften. Och varför är detta bra? Formaldehyd finns i hela huset - det är i skumisolering, spånskivor eller pressad trävaror, för att inte nämna att matkassar, vaxat papper, ansiktsservetter och pappershanddukar, alla behandlas med formaldehydhartser.
 
MNN hemsida foto: rsaraiva / iStockPhoto 

No comments: