viglink.com

Tuesday, December 4, 2012

4 skäl att äta grönsaker från havet


Eftersom fisk är inte den enda, ja, fisken i havet ...

Genom Tova Gelfond


sjogras.net


En stapelvara i asiatiska dieter sedan urminnes tider, sjögräs är bland de mest hälsosamma livsmedel på planeten, packade med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Och nu vet vi att de är bra för midjan också: En 2010 studie fann algerna kan minska vår kurs av fett absorption av 75 procent, tack vare sin hämmande effekt på en mag enzym som kallas lipas. (Forskare vid Newcastle University är på väg att börja kliniska prövningar av en "undrar bröd" gjort med alginatfibrer och som syftar till att påskynda viktminskning.) Här är fyra salta växter till prov, alla tillgängliga på Whole Foods eller edenfoods.com .



Wakame (Undaria pinnatifida)

Pappardella-liknande blad med en salt-söt zest



Nutrition Perks

Nutritionist Gillian McKeith, med dr, författare till Du är vad du äter kokbok , kallar Wakame kvinnans tång eftersom den är laddad med osteoporos-förebygga kalcium och magnesium och fungerar som ett diuretikum ( vilket hjälper till att minska uppsvälldhet). Wakame är pigment, fucoxanthin, är känd för att förbättra insulinresistens och en 2010 djur studie fann att fucoxanthin bränner fettvävnad. kök Prep Blötlägg bladen i kallt vatten tills de är mjuka, sedan njuta av dem i en gurka sallad, klädd med ris vinäger, sesamolja , och sojasås. För att göra misosoppa, lägga Wakame, tofu och några matskedar miso klistra på en Kombu lager (se nedan).









Vill (Porphyra species)

Pappersaktig ark med ett milt jordig smak



Näringsvärde Perks

Bland marina floran är nori en av de rikaste i protein (upp till 50 procent av anläggningens torrvikt), och ett ark har så mycket fiber som en kopp obehandlad spenat och mer omega -3 fettsyror än en kopp avokado. Nori innehåller vitamin C (en potent antioxidant) och B12 (avgörande för kognitiv funktion) och föreningen taurin, som hjälper till att kontrollera kolesterol. kök Prep för ett mellanmål, toast remsor av nori i ugnen på låg värme. Eller täck en plåt med kokt brunt ris, lägga ett lager av skivade morötter, selleri, eller avokado och en skvätt wasabi. Rulla upp och doppa i en sås av tamari, rostat-sesamolja, ingefära och risvinäger.









Kombu (Laminaria japonica)

Lummiga kelp med en fyllig, välsmakande smak



näring Perks

Kombu är uppskattad som en källa till jod, som behövs för att producera de två viktigaste sköldkörtelhormon som kontroll ämnesomsättning. Den kelp är också rikt på fucoidan, en växtkemiska som fungerar som en antikoagulant, en 2011 studie visade att Kombu innehåller egenskaper som stoppar bildas blodproppar i blodkärl, vilket kan göra det en lovande ämne för kardiovaskulär forskning. kök Prep För att göra en smakrik buljong kallade Dashi (kyckling lager av Japan), låt sjuda en remsa av torkad Kombu i vatten i fem minuter. Och nästa gång du laga bönor, kasta en Kombu löv i potten, anläggningens glutaminsyra gör bönorna mer lättsmälta och mindre gasfyllda.









Wire (Eisenia bicyclis)

Långa, tunna, söt smak trådar



Näringsvärde Perks

Arame ger en bra mängd kalium, en mineral känd bland idrottare för att förebygga muskelkramper. Forskning har visat att arame har antivirala egenskaper också, och även en Antiobesitasmedel effekt:. I ett 2010 experiment upptäckte forskarna att möss på en fettrik kost upplevde mindre viktuppgång när deras mat kompletterades med arame pulver Kök Prep Blötlägg delarna i kallt vatten under fem minuter. För att göra en sommar sallad, slänga dem med pasta, sauterade champinjoner, tomater, basilika och olivolja. Klä upp någon kokt korn med hackad arame. Eller lägg till wokade grönsaker,. Arame par väl med kålrot och squash Mer om sunda matvanor









•Dr Perricone s 10 superfoods

•5 läckra, hälsosamma frysta livsmedel

•Ska du gå glutenfritt?





Read more: http://www.oprah.com/food/Different-Types-of-Seaweed-Nutritional-Benefits-of-Seaweed#ixzz2E5m2Obaf


Read more: http://www.oprah.com/food/Different-Types-of-Seaweed-Nutritional-Benefits-of-Seaweed#ixzz2E5lkipzL

Vibrant Health with Delicious Green Smoothies



No comments: