viglink.com

Tuesday, September 3, 2013

Sananda, 27 augusti, 2013 Via Pamela Kribbe Att undervisa era föräldrar

Kära vänner, jag är Jeshua. Jag är här med er. Jag är inte synlig för era fysiska ögon, eftersom jag kommer till er från ett inre område, direkt från hjärtat. Känn min närvaro. Jag hälsar er alla, individuellt. Känn min energi runt i detta rum. Känn min omfamning som jag känner er. Vi är vänner, vi är som rötter på samma träd. Det är vårt gemensamma mål att djupt rota oss i denna Jord för att skapa ett vackert och starkt träd som kommer att erbjuda skydd och skugga åt andra.

Jag firar denna dag med er, och det fyller mitt hjärta med glädje. Vi är en familj, en andlig familj som överskrider åldrarna och som inte är beroende av tid och rum. Ni kan alltid utnyttja vår gemensamma källa, våra gemensamma rötter då ni behöver det, eftersom jag vet och förstår att livet på Jorden kan vara väldigt ensamt för er. Men jag ser ert mod också, och älskar er djupt för det. 

Jag är här som en vän och en broder, inte som en lärare. Jag vill inte längre vara den läraren, eftersom det nu är dags för er att stiga upp och vara er egen lärare. Detta är er mission i denna livstid. Jag vet att det uppdraget ibland skapar smärta och ensamhet, men då ni uppnår det, då ni blir lärare i denna nya era kommer det att ge er en djup tillfredsställelse och verkligen göra er resa på Jorden komplett. Ni kommer att bli som ett stort träd själva, som är rotade i Jorden och som når upp till Himlen. Ni märker att i denna bild av trädet står ni ensamma. Eftersom ni är ett så stort träd behöver ni ganska mycket utrymme. Detta är något ni behöver lära och acceptera i denna livstid: att ni är här på Jorden för att hjälpa till med att bringa in en ny energi, och därför kommer ni ofta att marschera i otakt med samhället. Ni skapar nya stigar, så ni behöver skapa utrymme där ert eget träd kan växa. Och ni kommer alla att mötas av fr
iktion och motstånd medan ni uppnår era uppdrag. 

Låt oss gå tillbaka till er barndom. Känn återigen skönheten och renheten hos er själ då den trädde in i denna livstid. Er själ utökades med en ny kropp. Den tog ett språng in i mörkret och det okända. Ni behöver förstå att er själ inte är en perfekt och komplett varelse. Med varje språng in i en ny livstid följer risker. Er själ är en öppen och dynamisk realitet; den vill utforska nya territorier i varje livstid. Och födelsen av varje nytt barn är ett mirakel som manifesterar sig själv. Då vi talar i bredare termer så medför ett barn alltid en ny energi för mänskligheten. Det är inte bara så att den individuella själen vill upptäcka nya territorier, själen vill också tillföra sin unika energi till det mänskliga samhället. Men eftersom varje barn har något nytt inom sig själv kommer det inte att helt och hållet bli förstått av sina föräldrar eller övriga familj. Instinktivt försöker föräldrarna att få barnet att anpassa sig till deras egen världsbild. 

Att bli förälder medför ofta en känsla av ansvarstagande blandat med rädsla och oro. När människor får barn kommer ofta deras egen psykologiska överlevnadsmekanism upp till ytan. På ett sätt kommer deras mörkaste sidor till ytan, jag menar deras mest omedvetna sidor, medan de uppfostrar sina barn. Detta gör de omedvetet och inte avsiktligt. Föräldrar tvingar ofta sina barn in i strukturer de uppfattar som riktiga och trygga, och barnet kan känna sig vilset där. Ändå minns barnet, nånstans djupt inombords: ”Detta är inte jag”. Men innan barnet kan inse hela vikten av detta minne måste det släppa föräldrarnas mönster för att kunna frigöra sig själva från det, och under denna process kommer barnet att uppleva djupa känslor av främlingsskap, ensamhet och förtvivlan. 

Detta är i en mening varje mänskligt barns öde. Därför ber jag er att djupt respektera språnget in i denna livstid som er själ har tagit. Er själ var medveten om risken att bli känslomässigt vilse och främmande inför er själ. Då ni ser på ett barn kanske ni ser en lekfull och oskyldig varelse, men var medveten om den långa och ofta prövande resan den genomgår. Ni har själva varit ett barn och jag ber er nu att ansluta er till barnet som ni fortfarande har levande inom er. 

Jag ber er att ansluta till er själva då ni var runt tolv år gamla, på väg att bli tonåringar och oberoende varelser. Bara låt en bild av ert inre barn komma till er, och ni behöver inte minnas exakt vad som hände den gången. Barnet som ni nu känner och ser är inte nytt och oskyldigt längre. Det har absorberat sin familjs känslor och rädslor, liksom ambitionerna inom familjen. Försök nu att känna och förstå hur detta påverkade er som barn. Symboliskt kan ni se det som en sorts påse som barnet bär på ryggen, så känns den energetiska vikten av denna påse.

En av de största svårigheterna för ett växande barn är att det älskar sina föräldrar och känner djup lojalitet gentemot dem. Varje barn vill vara en healer åt sina föräldrar, därför vill de försöka bära deras bördor. Omfamna detta barn och säg åt det att det nu kan släppa denna börda, denna påse. Mycket av den tunga energin som barnet bär är inte dess egen energi; påsen är full av rädsla, oro, bekymmer och negativitet från familjens energi. Det viktigaste för detta barn, och för er, är att inse att det är genom att släppa denna påse som ni kan bli en sann lärare och healer åt er familj, eller era föräldrar. Då blir ni av med de begränsande strukturerna som fortfarande håller dem i sitt grepp, och så kan ni lära dem hur de exempelvis kan frigöra sig från sina strukturer. 

För att göra detta måste ni kunna skilja på falsk och sann lojalitet. Falsk lojalitet inträffar då ni agerar utifrån skuld, skam eller rädsla. Ni måste förstå att er familj vill behålla er inom sin cirkel av inflytande. Det är ett omedvetet, instinktivt behov att göra så, eftersom era föräldrar vill att ni ska vara ”en av dem”. Detta är en sorts äganderättskänsla i föräldraskapet som ofta uppstår ur rädsla, vilken föder en falsk känsla av lojalitet från barnets sida. Ni måste bryta er loss från denna sorts lojalitet, och då ni gjort det kan ni utveckla en sann känsla av lojalitet till era föräldrar och familj utifrån själens nivå. 

Sann lojalitet innebär att ni frigör er själva från de begränsande strukturerna hos er familj. Ofta sträcker sig dess begränsningar tillbaka till flera generationer, och det kräver stort mod och övertygelse att koppla bort dessa strukturer. Var snälla och notera att ni inte ska göra denna bortkoppling då ni är arga eller upprörda över er familj. Det är okej att vara arg och upprörd tillfälligt, men ni måste förstå att då ni är i ett sånt tillstånd är ni inte ännu fria från energierna från familjen ni föddes till. Ni kan bara bli fria om ni förmår att fullt ut omfamna er själv som en oberoende varelse, och att se på er biologiska familj från er själsliga nivå. Om ni lyfter upp er själva till den själsliga nivån, och ni ser med medkänslans ögon, kommer ni att släppa ilskan och rädslan, och vinna emotionell distans till er biologiska familj. Paradoxalt nog kommer utrymmet som öppnar sig att tillåta er att älska dem på ett mycket mer objektivt, men sannare vis.

Jag vill understryka för er att kärlek från själen inte är emotionell kärlek. När ni sträcker er ut från själsnivån kan ni bli medvetna om att det finns ett avstånd mellan er och er biologiska familj som inte är lätt att överbrygga. Men det bekymrar er inte längre, och ni accepterar det eftersom ni verkligen håller på att släppa taget. Ni kan hedra och respektera era biologiska föräldrar, och ändå behålla väldigt tydliga gränser till dem. Detta är den väg många av er ljusarbetare behöver ta. Jag inviterar er att nu titta på det tolvåriga barnet inom er sedan det har släppt sitt bagage. När det är borta, hur känner ni er som denna unga person? Känner ni lättnad eller en känsla av glädje? Ni är på väg Hem till er själv. 

Jag inviterar er, som detta tolvåriga barn, att se en guide som kommer emot er. Guiden som närmar sig är äldre än ni och tar er hand. Denna guide representerar en andlig förälder till er och har en energi som är väldig annorlunda mot de begränsande strukturerna från er biologiska familj.

Känn hur guiden välkomnar er. Denna guide erkänner den nya energin inom er, som ni vill föra till Jorden. Denna guide vill inbjuda er att uttrycka er själsliga energi. Känn energin och stödet från denna guide, som är en del av er andliga familj, er själsliga familj. Denna guide uppmuntrar er att göra något speciellt med ert liv. Vad är det just nu som vill uttryckas och upplevas av er? Er unika själs energi behövs här på Jorden. Varje ny generation är menad att föra med sig en ny sorts energi. 

Jag vill avsluta med att säga några ord om den yngsta generationen på Jorden just nu. Ni ser nu en ny generation barn som väldigt tydligt har en fot i Jordens nya hjärtenergi. Ofta är de födda av föräldrar som är medvetna och vakna, men dessa föräldrar kanske fortfarande inte vet hur de ska handskas med den nya energin och känsligheten hos dessa barn, som inte passar inom de gamla strukturernas ramar. Ni är de som har öppnat upp och rivit ner de gamla strukturerna, men de nya barnen är ofta totalt utanför dessa strukturer och detta skapar problem i traditionella områden, såsom skolor och arbetsplatser. 

Det viktigaste rådet jag skulle vilja ge till föräldrar inom dessa områden är att lyssna på era barn. Ni kanske märker att de uppför sig märkligt eller att de inte är välanpassade i mycket strukturerade miljöer; de är ofta självmedvetna och intuitiva och vet vad de vill, även om de inte kan uttrycka det i ord. Titta bortanför deras udda eller ”dåliga” uppförande och anslut med dem på deras själsliga nivå, där ni är likar och där de kan vara er lärare i stället för er elev. I deras sinnen och hjärtan bär de en flamma av ljus, en ny sorts energi, och de behöver er hjälp för att kunna kanalisera sin energi till det mänskliga samhället. 

De behöver er hjälp att uttrycka och manifestera sin unika energi på Jorden på nya och flexibla sätt. Den sanna innebörden av föräldraskap är att bevara vad som är bra och klokt inom traditionen, och på samma gång vara helt öppen för vad som är helt nytt, såsom att vara öppen för visdomen från era barns själar. De kan spirituellt vara före er.

Översättning: Eva-Lena Hedal – www.st-germain.se

Copyright © Pamela Kribbe - Permission is granted to copy and redistribute this article on the condition that the URL www.jeshua.net is included as the resource and that it is distributed freely. 

No comments: