viglink.com

Thursday, September 12, 2013

Se Utan Glasögon


Perfekt syn är vårt naturliga tillstånd och de flesta av oss kan träna sig till att se utan glasögon.  De flesta synproblem som närsynthet (myopi), översynthet (hyperopi), behov av läsglasögon (presbyopi), astigmatism kan avsevärt förbättras och oftast helt tas bort med ögonträning.

Bakgrunden till de flesta synfel - Spända Muskler
Runt våra ögon har vi muskler.  Varje öga har 6 muskler som sitter på utsidan och hjälper oss att inte bara röra på ögat utan även att forma och anpassa det till linsen, så att vi ska kunna få en klar bild.  Se gärna ögats anatomi för en översikt om hur ögat fungerar.
Vissa personer bygger upp spänningar i ögonmusklerna.  Detta kan leda till problem med synen.  Om vi kan lära oss att träna våra ögonmuskler så att de klarar av att göra det jobb som de ska göra, och om vi lär oss att även slappna av i ögonsmusklerna, då kommer vi att kunna förbättra vår syn.

Spänningar och Emotionella Mönster
Många spänningar som vi har i kroppen är resultatet av emotionella mönster.  Varje känsla har även en fysisk komponent som yttrar sig i ett spänningsmönster i kroppen.  Du kan lätt känna detta med starkare känslor.  Om du exempelvis föreställer dig att du är riktigt arg kan du snabbt känna hur din kropp börjar spännas.  Många negativa känslor medför direkta spänningar i våra kroppar.
Även ögonen påverkas av våra känslor och vår tro.  Detta kan man se på personer som har flera personligheter inom sig.  Det händer att en av personligheterna är närsynt medan en annan har perfekt syn.  När de här personerna går från en personlighet till en annan förändras deras emotionella grundtillstånd och även spänningsmönster i kroppen.  
På grund av detta är det viktigt att även se över de emotionella aspekterna av synfelen och undersöka vad man har för trosuppfattningar gällande sina synfel.  Detta ingår oftast i kurser om ögonträning.

Ögonträning
I dagsläget är Leo Angart kanske den som föreläser mest om ögonträning internationellt.  Han ordnar workshops och de flesta brukar kunna se en klar förbättring inom 20 minuters träning, på hans workshops.  Det krävs dock fortsatt träning för de flesta innan de får god syn.
Barn brukar uppnå goda resultat snabbt.  Men även vuxna kan med träning lära sig att se utan glasögon eller kontaktlinser.
Här nedanför kan du se en stor del av en föreläsning som Leo Angart höll på en workshop.  Den kommer att introducera dig till konceptet och ge dig en del övningar att börja med:

Synträningworkshops i Sverige
Håll utkik på NaturligSyn.se för att se när synträningsworkshops ges i Sverige. 

Leo Angarts hemsida med information om internationella workshops:

Leo Angarts bok:
Leo Angart, "Improve Your Eyesight Naturally:  Easy, Effective, See Results Quickly", Internationl Association for NLP-Institutes, 2007, ISBN 978-3937553085. 

Andra metoder för att förbättra synen
Om du inte känner att ögonträning är någonting för dig, eller om du trots träningen inte känner att du kan uppnå de resultat du vill finns det fler valmöjligheter. 
Många känner till att det finns möjlighet att ändra på synen genom laser eller kirurgiska ingrepp.  Men faktum är att det även finns möjlighet att förbättra synen på en helt naturlig väg som samtidigt läker och rensar ut hela kroppen.  Det handlar om en längre period av översedd vattenfasta.  Vattenfasta handlar om total vila, där vi även låter matsmältningssystemet vila.  Detta leder till att kroppen automatiskt börjar rensa ut toxiner och läka.  Den börjar med det den känner är viktigast för kroppens överlevnad.  I och med detta kan det dröja innan kroppen kommer till fasen där den börjar jobba med ögonen.  Du kan läsa mer om vattenfasta här och se på intervjuer med Loren Lockman, en man som har hjälpt över 2000 personer genom vattenfasta.  Loren har en hel del erfarenhet med personer med allvarliga synfel och har varit med om att personer som har förlorat synen till den grad att de klassades som blinda har återfått den så att de numera kan köra bil. 
Det finns även Ayurvedaglasögon som en del personer tycker tränar upp ögonen så att synen blir skarpare.  Det är glasögon som oftast är gjorda av plast och har över 100 hål borrade ytan där man tittar.  Man kan använda dem som läsglasögon, då man oftast klarar av att se skarpare direkt, eller som träningsglasögon, för att dagligen träna upp ögonmusklerna så att man med tiden inte längre behöver dem.   

Sprid Informationen Vidare
Om du gillade den här informationen får du gärna "gilla" den på Facebook genom att klicka på "like" knappen nedanför.  På det sättet kan den nå ut till flera.  De flesta läkare och optiker vet inte om detta och kommer därmed inte att berätta det för sina patienter eller kunder.  Men det är fullt möjligt att lära sig att se utan glasögon eller kontaktlinser.

No comments: