viglink.com

Thursday, June 28, 2012

En kallelse till fred är ett mycket nytt koncept för mänskligheten



via John Smallman, 27 juni 2012

En kallelse till fred är ett mycket nytt koncept för mänskligheten



Den kommande stora händelsen gör alla uppspända då dess ögonblick närmar sig obevekligt, även om så få av er som för närvarande är förkroppsligade har en full bild av vad det innebär. Vet bara att det inte kommer att bli några besvikelser – även de är en del av illusionen.

Jag kan inte nog betona hur extremt viktiga er dagliga perioder av att be, meditera, eller bara slappna av är, då ögonblicket för er uppvakning kommer allt närmare. Ja, det är svårt för er att hålla ert Ljus högt och förbli entusiastiska och optimistiska medan det samtidigt förefaller som att världen snabbt går mot ekonomisk, politisk, religiös och ekologisk katastrof. Men det är en uppfattning från inom illusionen där er vision och förmåga att förstå Guds oändliga Kärlek för er är allvarligt begränsad.

Ni är alla evigt närvarande i Gud, för han är hela skapelsen, allt som finns. Ni kan inte vara någon annan stans; det är bara det att ni har gjort ett mycket bra arbete att övertyga er själva att illusionen är verklig och sedan fokusera all er uppmärksamhet där. Även er uppfattning av Gud är illusorisk! Han är mycket mer än ni någonsin kan tänka er, och oändligt mycket mer än även det.

Mänskligheten har under eoner av tid målat en bild av Gud, i ord, i musik, poesi, skulpturer, målningar och sketcher; och med varje tidsålder, ras, kultur, religion, nation, etc. Resultaten av en del av dessa försök har varit ganska remarkabla – men inget som ni någonsin har producerat ger även den minsta aning om vad Gud verkligen är.

De skulle aldrig kunna göra så för illusionen har totalt separerat er från era minnen av Verklighet. En del av era stora spirituellt avancerade själar inser att Gud och Kärlek är ett och har försökt att överföra detta koncept till er, och en del av er har förstått det, men mestadels så är det ett koncept som är långt bortom er förmåga att förstå på grund av de konstanta och övertygande verkliga konflikter, smärta, och lidande som illusionen ger er. Ni har ofta sökt fred, men mestadels bara för att samla mer kraft och för att återuppta konflikten.

En kallelse för fred – enbart för den frid, och harmoni, överflöd, brist på fattigdom och den lycka som den skulle ge – är ett mycket sent påkommet koncept för mänskligheten. Det är inför denna nyliga kallelse för fred som Gud så överväldigande har svarat, genom att omsluta världen i ett extremt intensifierad fält av gudomlig Kärlek så att ni med lätthet kan gå inom och kontakta de i de andliga rikena som kan svara på ett lämpligt sätt på var och ens rop på hjälp och guidande. Hjälp och vägledning från de spirituelle domänerna har alltid varit tillgängliga för att assistera er i ert sökande efter meningen av livet, men aldrig på ett sådant stort och en sådan intensiv skala som nu.

Detta ögonblick i er utveckling har alltid varit oundvikligt, men tidpunkten för det har till nyligen varit flexibelt. Gud älskar er och vill bara att ni får evig lycka, för ni är naturligtvis ett med varandra, med hela Hans gudomliga skapelse, och med Honom, men ert uppvaknande in i evig lycka är bara möjligt när ni har släppt all kärlekslöshet. Ni har fri vilja, och ni är fria att engagera er med illusionen på obestämd tid. Den har alltid orsakat er mycket mer smärta och lidande än glädje, och det har alltid funnits några bland er som har sökt något mycket, mycket bättre.

Antalet av er som nu söker detta bättre har ökat exponentiellt, och brytpunkten har uppnåtts då antalet är tillräckligt stort för att åstadkomma en mjuk sprickbildning och fragmentering av skärmen som har gömt Verkligheten från er under en så lång tid. Resultatet av denna fragmentering är då att Ljuset skiner igenom dessa sprickor alltmer strålande och så söker fler och fler av er en mycket större förståelse av era liv, och sprickbildningen och fragmenteringen fortsätter. Skärmen kan inte hållas på plats så mycket längre då Kärleken som omsluter er uppmuntrar acceptans, medlidande, och stöd för varandra medan den skingrar rädslan som har separerat er från varandra under en så lång tid.

En del stora fragment av illusionen kanske består ett tag, som gör det möjligt för de få som väljer att förbli kärlekslösa att fortsätta att gömma sig själva från Verkligheten och spela spel av smärta, lidande, manipulation och förvirring. Men deras val kommer inte att påverka den stora majoriteten vars enda önskan är att komma åter Hem genom att vakna upp. Som ni vet så är varje medveten varelse en del av Gud, så ingen kommer att fördömas eller övergives. Det är bara det att de som inte än är redo att komma Hem och har gjort andra val kommer att ges den miljö de behöver i vilken de kan utvecklas till ett tillstånd av att vara redo från vilken de till slut kan välja att vakna upp. Under tiden så kommer deras val inte att försena uppvaknandet av den stora majoriteten som väntar på sitt uppvaknande med ivrig och otålig uppspänning och entusiasm.

Med så mycket kärlek, Saul

Kanaliserat av John Smallman – www.johnsmallman.wordpress.com

Översättning Per Staffan - www.st-germain.se

No comments: