Något jag hittade på
receptcentralen.se/nyttigt/raw-food-lasagne
Gissa vad det blir till middag ikväll :-)
Raw food lasagne
En god och mycket nyttig raw food-lasagne som passar bra för detox. Det är viktigt att alla ingredienser är ekologiskt odlade
Ingredienser (6 portioner)
- Tomatsås
- 10 tomater
- 5 dl soltorkade tomater
- 1 klyfta vitlök
- ½ dl olivolja
- oregano
- olivolja
- örtsalt
- Solrosröra
- 4 dl solrosfrön
- ½ dl pressad citron
- ½ dl vatten
- ½ hackad rödlök
- ½ dl finhackad scharlottenlök
- 3 msk finhackad persilja
- ½ dl raw tahini
- 1 klyfta vitlök
- 1 krm cayennepeppar
- Fyllning
- 5 squash
- 1 dl olivolja
- 1 dl vatten
- 2 msk pressad citron
- 8 dl finhackad svamp
- 15 dl grovhackad spenat
Tillagning
- Tomatsås: Mixa tomaterna till en slät sås.
- Mixa i de soltorkade tomaterna, olivoljan och vitlöken tills blandningen blir ganska tjock.
- Smaka av med oregano och örtsalt.
- Solrosröra: Blötlägg solrosfröna i minst 8 timmar och låt dem stå framme i ytterligare 4 timmar
- Skölj bort så mycket löst skal som möjligt.
- Kör solrosfröna, citronsaften, löken, tahini, persilja, vitlök och cayennepepparn i mixern till en jämn smet.
- Fyllning: Skär squashen på längden i tunna skivor. Marinera i 1 timme i olivolja, vatten och lite pressad citron.
- Lägg en dubbelvikt bomullshandduk i botten på lasagneformen.
- Lägg ut skivor av squashen så att de täcker botten och varva sedan med svamp, solrosröra, spenat och tomatsås.
- Svep in allt i plastfolie och ställ i kylen i minst 12 timmar.
- Vid servering ska lasagnen först lyftas ur formen med hjälp av de delar av handduken som hänger över kanterna.
- Låt den rinna av och töm formen på all vätska.
- Lägg slutligen tillbaka lasagnen i formen. Skär upp och servera.
No comments:
Post a Comment