viglink.com

Friday, February 1, 2013

Intensiv oro är en fälla eftersom den grumla vätskorna i hjärnan

via John Smallman, 30 januari 2013

När ni är avslappnade är det ganska lätt för er att gå in i ett lugnt och meditativt tillstånd, men när ni är oroliga eller förvirrade och ert sinne är jäktat, är det betydligt svårare, men det är då det skulle vara till störst nytta om ni kunde slappna av. Om ni är stressade, rädda eller oroliga, gå till någon plats där ni kan vara ensamma, utan att bli störda (stäng av telefonen), och be era guider, änglar, Uppstigna Mästare – den ni känner er mest bekväm med – om hjälp.

Fortsätt fråga och fråga och fråga, för när ni blir väldigt stressade framhärdar ert ego i att fylla er hjärna med oroande tankar – tankar som måste uppmärksammas nu. Så är det inte. Om ni är stressade kan ni inte tänka klart, och att ta beslut eller vidta några som helst åtgärder i det tillståndet är i bästa fall olämpligt. För att tysta ert ego kan det vara bra att upprepa en kort bön eller ett mantra tills det tystnar. Intensiv oro, som många på Jorden ofta upplever, är en fälla, eftersom den rör upp och grumlar vätskorna i er hjärna och förhindrar att ni tänker klart. Ni vet detta, eftersom ni alla har upplevt det, så det är viktigt att ni skapar en fridsam plats inom er, som ni kan dra er tillbaka till, för att stilla dessa vätskor.

Många som mediterar placerar sig själva i en lugn miljö som de personligen har upplevt, eller föreställer sig en plats de har läst om, eller helt enkelt skapar en plats de känner sig bekväma med. Det spelar ingen roll vilket ni väljer så länge det är en plats som ger resonans, och till vilken ni kan återvända när helst ni vill. Ert ego kommer förmodligen att avbryta er sinnesfrid genom att försöka blockera eller störa den fridfulla, visionära platsen i ert sinne, och tala om för er att ni slösar bort dyrbar tid – tid som bättre kan användas till att
lösa de problem som orsakar er oro.

Ingenting kan vara längre från sanningen. När ni sitter tysta och stilla medan er stressade hjärna lugnas, låter ni er intuition att komma in i ert medvetande. Det i sig minskar avsevärt er stressnivå. Och när sinnet är lugnat kan era guider få kontakt med er genom er intuition, och erbjuda er den vägledning som är mest lämplig i den stunden – det kan mycket väl låta som ”Gör ingenting just nu! Ni är inte redo att fatta ett beslut än. Situationen är inte så brådskande som den verkar”.

Ni är alla medvetna om den skada det kan orsaka om ni tar ett förhastat beslut. När ni blir stressade känner ni ofta ett behov av att göra något nu, vilket i allmänhet inte är någon bra idé. Om ni inte
redan har skapat en plats inom er som ni kan dra er tillbaka till när stressnivån blir för hög, så gör det nu. Ni behöver och förtjänar en plats i avskildhet med lugn och ro, och det är en bra investering att avsätta lite tid åt att skapa en för er själva, en plats som verkligen tilltalar era sinnen och ert inre.

När ni har skapat denna plats, använd den dagligen. Det kommer att hjälpa er att stimulera den gudomliga Kärleksflamman som hela tiden brinner inom er. Eld behöver luft så ni behöver skapa ett luftdrag för den. Kärleksflamman inom er behöver helt enkelt er uppmärksamhet, er bekräftelse, så använd denna fläkt för att blåsa under er flamma och den kommer att flamma upp entusiastiskt och värma ert hjärta och stärka er tillit att ni är Guds gudomliga och älskade barn för evigt i Hans tankar.

Ni behöver den bekräftelse som ett dagligt besök i ert inre rum ger er. Om ni försummar eller glömmer att gå dit regelbundet, kommer ni att märka att er stressnivå ökar, så även era tvivel och frustrationer. När ni märker att ni börjar få kort stubin, blir irriterade eller utmattade, är det ett säkert tecken på att ni behöver dra er tillbaka och återställa er livskraft, er energi och uppväcka er Kärleksflamma, som hela tiden brinner inom er. Den vill arbeta med er men kan bara göra det när ni tillåter det – genom att öppna ert hjärta i acceptans av nuet i vilken form det än visar sig.

Det finns bara
Kärlek. Allt annat är en distraktion, en illusorisk frestelse för att egoistiskt engagera världen omkring er. Ja, ni lever i världen, men ni är inte av den. Så att endast handla kärleksfullt kommer att förstärka den medvetenheten, och lysa upp ert Ljus på de mörkaste platser och ge tröst till dem omkring er. Detta är er uppgift, anledningen till er jordiska inkarnation, och med en konstant intensifiering av det gudomliga energifältet som omger Jorden, har ni ett överflöd av Ljus och Kärlek att dela med er av i varje situation, i varje relation och i varje ögonblick.

Ni är Kärleken inkarnerad. Försök inte att förneka denna sanning för er själva. Många av er dömer er själva som alltför ovärdiga för att ens överväga att det kanske är sant, men det är bara ert ego som försöker underminera er tro och er vetskap, genom att erbjuda en falsk känsla av ödmjukhet för att linda in era tvivel. Låt er inte luras, ert ego besitter ingen visdom. Det använder felaktiga skäl för att avleda er från er väg och för att övertyga er om att ni inte är tillräckligt bra. Ja, ni har alla ägnat er åt kärlekslöst beteende, men det är beteendet som inte är tillräckligt bra, inte ni, och ni kan ändra ert beteende.

Kärlekens gudomliga fält infiltrerar hjärtat hos alla på planeten, och väcker medvetenhet om kärlekslösa attityder och beteenden och om de skador som de orsakar, och uppmuntrar människor att släppa allt som inte är i linje med Kärleken. För det mesta svarar människor positivt på detta, eftersom de blir alltmer medvetna om riktigheten i att vara i linje med Kärleken, och deras vilja att göra så växer sig allt starkare. Det är verkligen otroligt och underbart att få vara på Jorden just nu. Titta efter skönheten och undren i varje ögonblick, och gläd er över att ni valde att vara här och delta i mänsklighetens uppvaknande.

Med så mycket kärlek, Saul.

Översättning Ulla Krogh – www.st-germain.se
www.johnsmallman.wordpress.com

No comments: