viglink.com

Friday, July 26, 2013

via John Smallman, 24 juni 2013 Var bara kärleksfulla lyssnare



Mängden KÄRLEK som strömmar från Alltings Källa, Gud, vår Fader och även genom oss i de andliga rikena och vidare genom det gudomliga fältet av Kärlek, till vilket varje enskild medveten varelse som Gud skapade är för alltid sammankopplad, finns i överflöd för evigt. Det styrs för närvarande målmedvetet för att hjälpa till i mänsklighetens nära förestående och gudomligt försäkrade uppvaknande, för det är Guds Vilja att ni vaknar upp ifrån den mardröm som ni verkar har varit fördjupade i så länge. Fokusera er uppmärksamhet, så ofta som ni kan varje dag, på att känna och uppleva den gudomliga Omfamningen som så kärleksfullt erbjuds till er i varje ögonblick, för det hjälper er att stärka och intensifiera er avsikt att vakna upp ännu mer. Och det är er avsikt att vakna upp, er kollektiva avsikt, som kommer att få det att ske.

Gud ser aldrig förbi viljan hos sina älskade barn för Han hedrar och respekterar deras storhet helt och fullt, oavsett vilka händelser som skulle kunna uppstå medan de leker sina omdömeslösa och märkliga lekar i den illusoriska miljön som de har byggt upp enbart för det syftet. Han är fullt medveten om att de inte har hittat glädje, salighet eller evig lycka inom den och att var och en av dem, i djupet av sina varelser, verkligen bara önskar att få återvända Hem. Därför erbjuder Han dem all hjälp de önskar för att möjliggöra för dem att göra det.

Som ni har fått höra så ofta, att gränslös hjälp alltid har funnits där för er; det är bara det att under eoner trodde ni att ni visste bättre än Honom och att ni inte hade något behov av någon hjälp. Till slut ses detta antagande – ett antagande i denna kontext är tron på sanningen hos något utan att ha någon kunskap eller förståelse överhuvudtaget för vad antagandet egentligen betyder eller var det leder – av mänskligheten för vad det är: ett enormt misstag. Och beslutet att tillåta det att gudomligt rättas till har nu tagits villigt och tacksamt och kollektivt.

Ni är mest sannolikt längs de sista stadierna av er resa hemåt. Inom era hjärtcentra vet ni det, så det är dags att jubla i den gudomliga sanningen medan ni förkastar de gamla antaganden som har orsakat er så mycket förvirring och lidande. Genom att glädjas och lätta upp er kan ni stärka avsikten att vakna upp ännu mer. Detta betyder inte att ni skall ignorera eller inte bry er om lidandet som många genomgår; det betyder att tröstas av vetskapen om allt att är gudomligt omhändertaget, och sedan bara engagera er kärleksfullt och medkännande med dem som korsar er väg. Var bara kärleksfulla lyssnare, tillåt dem som lider att avbörda sig själva utan att engagera er eller välja sida i några dispyter som kanske oroar dem.

Försök inte att omvända dem till era egna åsikter eller trosuppfattningar för det är med all säkerhet kontra-produktivt. Ni behöver bara titta på mänsklighetens historia av religiösa uppdrag att omvända de ”hedniska” för att se verkligt arroganta antaganden i farligt och galet arbete! Er kärleksfulla närvaro och er odelade uppmärksamhet på dem under de ögonblick ni spenderar med dem är kraftfullt helande både för dem och för er. Om ni försöker använda analys och logik för att blotta lösningar för andras problem, kommer ni bara att förvärra saken. En medkännande närvaro förser dem med det lugn och den känsla av trygghet som de behöver för att få tillgång till sitt eget inre vetande varifrån alla verkliga lösningar kommer.

Ni är alla odödliga, gudomliga varelser med omätlig visdom, men inom den begränsande miljön som ni valde att ockupera och engagera er i, är er visdom oftast gömd för er. När tar tid för er själva och söker ert andliga centrum i tystnad och ensamhet, kan ni göra det möjligt för er själva att få nödvändig tillgång till er medfödda visdom som kommer att hjälpa er att lösa frågor som annars verkar göra livet svårt för er. Att vara människa, att ha en mänsklig upplevelse, begränsar er; det är en del av de mänskliga villkoren, eftersom er fulla och magnifika Gudagivna visdom inte kunde stödjas av er mänskliga farkost. Om ni dock i sanning och kärlek söker gudomlig hjälp i tystnaden hos ert eget center, är tillgången till er visdom tillgänglig för att effektivt kunna lösa era frågor och problem.

Varje medveten varelse kan få tillgång till exakt den hjälp de behöver i stunden för att lösa sina problem, om de kan välja att gå inåt och lyssna. Oftast har människor lärt sig i sin uppväxt och sin sociala kultur att bara arbeta med sina väldigt begränsade mentala förmågor, för att de trott att det varit bäst. Och ändå, har en ”aha”-upplevelse då och då visat på en djupare visdom inom dem, vilken det inte alltid verkar finnas tillträde till. Detta är för er egen säkerhet. Ni har alla sett eller hört om den enorma skada ni kan orsaka när ni agerar utan att tänka först eller drivs av våldsamma eller kraftfulla känslor. Utan tvivel verkar det för er ibland som att de begränsningar som den fysiska miljön och era mentala förmågor pådyvlar er inte är tillräckligt begränsande!

Påminn er själva, när bekymmer av det slaget angriper er, att ni upplever livet i en illusorisk miljö och att i långa loppet, det eviga loppet, är allt redan omhändertaget. Faktum är att er stund att vakna upp till ert naturliga och fullt medvetna tillstånd nästan är er tillhanda.

Med så väldigt mycket kärlek,

Saul.

Svensk översättning: Charlotta Olsson, www.st-germain.se

http://johnsmallman.wordpress.com/ 

No comments: