En del människor går med djup sorg inom sig säger Sananda, de känner hela tiden att livet går dem förbi. En del människor märker inte av det som det bär inom sig.
En del har plikt att stanna en tid här på jorden och göra sin uppgift som handlar om att övervinna olika rädslor. Att övervinna en rädsla kommer det ofta en ny rädsla igen. Övervinna sig själv kan vara svårt för en del av er.
Ni hamnar ofta i återvändsgränd som gör att ni får börja om från början igen om ni inte övervinner er rädsla. Att känna sig rädd det kommer oftast fram sen när ni var barn vad ni har ni upplevt som barn? Hur hade ni det som barn? Alla dessa frågor har ni inom er. En del av er kan känna precis vad som hände den gången en del kan känna att de är en bit på väg genom de stänger inne sin rädsla. Illusioner som ni ofta träffar på hela tiden.
Om vi ska vara synisk, vi som ser allt tror ni inte att vi kan hjälpa er igenom det som känns svårt? Tror ni inte att vi har överseende med er? Vi vet vad ni måste ändra på.
Kärlek känner ni alla människor till, ni vet hur kärlek känns, ni kan gå tillbaka till den gången ni mötte första kärleken, ni kommer ihåg hur det var. Tänk alla drömmar ni har om kärleken att kärlek ska fungera och hela er. Ni drömmer hela tiden om kärleken på utsidan innan ni upptäcker insidan. Hur ska ni då veta vad kärlek är när ni först söker den på utsidan i stället för att lära er regeln älska er själv.
Ni förstår alla regler, hur ni har satt dem på olika sätt. De ligger även regler i ert undermedvetna JAG som kommer ihåg hur det var.
Kärlek kan visas sig på många olika sätt mellan två människor.
Lady Portia vill komma in och säga några ord om er blockering som ni märker av. Ni har blockering att bearbeta för att komma er närmare och lära er att kärlek finns inom er. Lady Portia säger att det handlar om att en del av er har svår att leva ert liv full ut på grund av olika skäl. Ni får det svårt att få det att fungera. Ni hamnar i en återvändsgränd hela tiden.

Vi städar bort rädslor, ni kommer då att känna det lättare tillslut att våga göra sitt arbete fullt ut. Ljusarbetaren har olika arbeten att ta itu med. Om ljusarbetaren stannar då stannar de andra. I dessa tider är det viktigt att hjälpas åt tänk på det. Jorden måste upp i sin frekvens som ni redan har klart för.
En ljusarbetare har olika uppgifter som gör att de arbetar ibland i det tysta, en del märker ni inte av. Utan deras uppgift handlar om att förbereda andra människor.
Ärkeängel Zandalphone vill säga en sak om det: att ljusarbetare har sin uppgift som vi ärkeänglar hjälper till med. Zandalphone har även levt här nere på jorden och vet hur ni kämpar med er uppgift. En del av er får lärdomar och utbildning på annat sätt än andra.
Ärkeängel Ametist hon är för er som vill förverkligas och få er att gå vidare nu till nästa fas i livet. Det finns ingen återvändo längre. Allt är klart från vår sida.
Ärkeängel Aurora som är en av alla att förankra er i hennes härliga energier, jag kan ge er den glädjen att lyckas när ni tycker om er själv fullt ut. Ni klarar inte av att vara i mörkret när ärkeängel Aurora kommer in, jag är ljus och glad och kärleksfull. Min del i ert arbete som ljusarbetare det är att hålla modet uppe hela tiden, se ert mål. Ni störs ibland av andra men ni ska ha ert mod uppe hela tiden för att allt ska fungera nu.
Khutumi vill säga de sista orden att livet och kärleken hänger ihop. När ni lär er att lyssna till ert hjärta och vilket som är sant för er det kan ingen ta ifrån er. Då blir allt rätt för er.