viglink.com

Friday, October 19, 2012

Sju sätt att närma sig vägen

Sju sätt att närma sig vägen


Vi förhåller oss till det andliga och vägen till själens högre medvetande på olika sätt. Det finns sju grundtyper av energi som vi svarar på och vibrerar med. Dessa medför att vi använder oss av olika metoder och tillvägagångssätt när vi utvecklar vårt medvetande om det inre livet.
Om man utgår från de sju strålarna så finns det sju grundläggande sätt att närma sig vägen.  Det finns sju olika stråltyper och de ger olika kvaliteter, färger och toner till våra personligheter och själar. Man säger att man är på en stråle. D.v.s. att personligheten eller själen är på någon av de sju strålarna. Dessa strålar har olika kvaliteter och de genomsyrar hur vi förstår och uppfattar saker och vilken kvalitet som vi försöker uttrycka genom våra liv.
Själsstrålen vibrerar till en viss ton och är ett uttryck för en kvalitet. Denna kvalitet som själsstrålen uttrycker kommer vi närmare i samklang med när vi är i kontakt med själen och försöker uttrycka själsaspekten.
Personlighetsstrålen är en understråle till själsstrålen och utgår ifrån själsstrålen men ger den en mer differentierad ton. Personlighetsstrålen kan vara på samma stråle som själen eller på en av de andra sex understrålarna till själsstrålen. Personlighetens och själens kvaliteter blir tillslut som en förenad vibration där själens ton kan flöda genom personligheten som färgas av själsvibrationen.
Stråle 1 närmar sig vägen genom att med viljekraft söka sig till Gud och himmelen.
(Stråle 1 kallas Viljans eller maktens stråle)
Stråle 2 närmar sig vägen genom att studera lärorna ingående och därigenom till slut omvandla den intellektuella kunskapen till andligt leverne och uppväckt intuition.
(Stråle 2 kallas Kärlekens-visdomens stråle)
Stråle 3 närmar sig vägen genom att djupt tänka i filosofiska och metafysiska banor och får därigenom insikt om vägen till det stora okända.
(Stråle 3 kallas Det högre sinnets stråle)
Stråle 4 närmar sig vägen genom självkontroll och genom att förstå hur jämvikt uppnås mellan de stridande krafterna i hans/hennes natur.
(Stråle 4 kallas Strålen för harmoni genom konflikt)
Stråle 5 närmar sig vägen genom vetenskaplig forskning.
(Stråle 5 kallas Det lägre sinnets stråle)
Stråle 6 närmar sig vägen genom bön och meditation som syftar till förening med Gud.
(Stråle 6 kallas Hängivenhetens stråle)
Stråle 7 närmar sig vägen genom ritualer och regler.
(Stråle 7 kallas Den cermoniella ordningens eller magins stråle)



No comments: