viglink.com

Friday, October 19, 2012

Wesak


Wesak

Wesak är den stora högtid i öst då Buddha firas och enligt legenden välsignar Buddha världen under en ceremoni.

Enligt legenden blev Buddha upplyst vid Fullmånen i Oxens tecken. Varje år firas Wesak som Buddhas stora högtid. Det finns en legend om att Buddha välsignar världen vid fullmånen i Oxens tecken varje år och att det sker en ceremoni i en dal i Himalaya. Där samlas mästare och lärjungar och förbereder en ceremoni för att ta emot den energi som Buddha för med sig. Buddhas närvaro vid ceremonin tar bara åtta minuter innan han återvänder till sin nivå.
Den energi som buddha förmedlar tar Kristus emot och håller sedan denna energi för distribution under året. Energin förmedlas också under ceremonin genom Kristus till mästare och lärjungar etc som antingen är närvarande rent fysiskt eller själsligt under ceremonin.  Det finns ett antal personer som har upplevt att de varit närvarande vid en sådan ceremoni tex under sömnen och kan återberätta det som skett och var de stog i dalen under Buddhas närvaro.
Den energi som Buddha förmedlar kommer från Shamballa som också kallas för "det centrum där Guds Vilja är känd". Kristus som även bl.a. kan kallas Bodhisatva, Imam Mahdi och Herren Maitreya är den förmedlande länken till Hierarkin som är planetens Hjärtcentrum.
Vid fullmånen i Oxens tecken är energierna således extra starka och man kan under ca 5 dagar vara extra meditativ i sitt sinne och försöka koppla upp sig  mot själen under denna period. Speciellt under någon timme innan själva fullmånen om det går så kan man försöka avsätta tid till meditation eller om det rent praktiskt är svårt vara närvarande i själsenergin och det inre. Vara observant och uppmärksam.

No comments: