viglink.com

Tuesday, October 2, 2012

I Sanningen finns inget att döma


Sananda, 30 sep, 2012

Via John Smallman

I Sanningen finns inget att döma
Tidsfloden – den aspekten av illusionen som många av er är mest medvetna om – flyter snabbt och smidigt och för er enträget och orubbligt mot er gudomliga destination. Oavsett eventuella tvivel eller osäkerheter som ni kan ha är er ankomst garanterad, gudomligt garanterad. Fokusera på den absoluta vissheten i denna försäkran, när tvivel eller oro kommer upp inom er, i vetskap om att er Faders Kärlek oemotståndligt drar er hemåt.

Ni har ett talesätt som säger; ”Hemma är där hjärtat är,” och Hemma för ert sanna Jags hjärta är för evigt hos er himmelske Fader. Ändå verkar inte det vara fallet när ni brottas med problem och oro som illusionen fortsätter att konfrontera er med, medan ni målmedvetet strävar efter att finna en väg ut ur den och tillbaka till detta fantastiska tillstånd.

När ett allt större antal av er har bestämt att ni har fått nog av detta vansinniga lidande, och beslutar er för stoppa det, blir er strävan mer effektiv. Och eftersom det är er själsliga avsikt och eftersom ni har gudomlig assistans, finns det inget som kan hindra ert uppvaknande, så som det är Gudomligt tänkt.

Allt ni behöver göra är att förbli fokuserade på er önskan att vakna, och vidta nödvändiga personliga åtgärder genom att frigöra alla tankar och idéer som är overkliga från ert sinne. Endast Kärleken är verklig, så det är mycket enkelt för er att identifiera vad ni behöver släppa, och ni har mycket hjälp från dem i de andliga världarna för att göra frisläppandet lätt.

Ibland kanske ni känner att vissa förseelser är oförlåtliga, speciellt om förövaren antingen hävdar att det var berättigat eller förnekar att det hände. Kom dock ihåg att ni är alla varandras spegel, och det ni tycker minst om hos varandra, är ofta något ni behöver ta itu med hos er själva.

Börja därför med att ärligt ta itu med eventuella angrepp som ni har orsakat, kom ihåg omständigheterna, och bestäm om ni fortfarande känner att ni behöver försvara den orsaken på samma sätt och med samma intensitet. Nu kanske, eller en tid efter händelsen, ni skulle föredra att glömma att det någonsin hände. Dessutom om ni nyligen har lyckats göra er av med en vana som ni ogillade eller har skämts för, och observerar den hos någon annan, erkänn då att det förmodligen fortfarande triggar igång behovet av att omvända och inpränta i dem era egna övertygelser. Påminn er själva om hur förargade ni blev när andra försökte de metoderna på er!

Det är verkligen en fråga om att vara medveten om sin mänsklighet och de brister som följer med det. Att fela är mänskligt, för att citera en välkänd klyscha, och nu är det dags att lära sig att den enda vägen ut ur denna cirkel av misslyckanden är genom förlåtelse.

Först, förstå varför ni betedde er illa och hedra de skäl ni gav er själva för att göra så; de förmildrande omständigheter, som ni såg dem på den tiden. Därefter, med er nya förståelse, förlåt er själva för att ni reagerade för snabbt i stunden, som många människor gör, istället för att tänka efter. Acceptera att ni, liksom andra, inte är och aldrig kan bli perfekta så länge ni vistas i illusionen, men det är trots det aldrig er avsikt att reagera genom att attackera eller kränka någon annan. Använd denna självinsikt för att visa att ni gör framsteg, eftersom era avsikter är goda även om ni inte alltid kan leva upp till dem. Förlåt er själva, gottgör om det är nödvändigt och gå sedan vidare utan dröja kvar vid hur det kunde ha varit. Det som sker det sker, och ni har lärt er en värdefull läxa.

Så fort ni börjar se er själva i detta ljus, blir det mycket lättare att förlåta andra deras fel. Efter att ha börjat tänka i dessa banor kommer ni att undra varför någon uppför sig illa och förstår det som ett rop på kärlek, vilket ni då kan reagera på, på ett lämpligt sätt, istället för att reagera ilsket på deras dåliga uppförande. Er nya stil kommer att ge er mer frid än den gamla, och er stressnivå kommer att minska. Att vara en kärleksfull varelse är bra för er och för er hälsa.

Och närhelst ni tvivlar på ert värde för samhället, världen eller Gud, påminn då er själva mycket bestämt att ni är gudomliga varelser som Han har skapat perfekta, och att era upplevelser, hur verkliga och smärtsamma de än kan verka, är totalt illusoriska och kommer att försvinna när ni vaknar. Som älskade barn av Gud är ni av ovärdeligt värde, eftersom Kärlek är ert eviga och oföränderliga väsen. Koppla av i kunskapen om denna gudomliga sanning, som ni kan finna inom er själva, när ni släpper fördömandet, därför att i Sanningen finns inget att döma.

Er kärleksfulla broder, Jesus.

Översättning Ulla Krogh – www.st-germain.se 


No comments: