viglink.com

Sunday, March 24, 2013

BIKARBONAT - EN HÄLSOKUR


Bikarbonat
Vanligt bikarbonat, även kallat natriumbikarbonat ellernatriumvätekarbonat är ett av kolsyrans salter. Det är den aktiva ingrediensen i bakpulver som vi har i våra bakverk för att de ska jäsa ordentligt.

Vad du kanske inte vet, och vad som har gjort mig riktigt nyfiken på bikarbonatets funktioner och förmåga är att det på olika sätt har använts för att bota och läka olika sjukdomstillstånd.

Bikarbonat är en helt naturlig produkt som finns i det mesta som växer. Dess funktion är att bibehålla en bra pH-balans i blodet, vilket är livsviktigt för oss. Med den förmågan har bikarbonatet används som "läkemedel" sedan länge. Tyvärr verkar vi ha "tappat bort" den kunskapen någonstans på vägen. I dag är kraven på vad som får kallas just läkemedel väldigt höga, och det kan vara en av anledningarna till att just bikarbonatet fallit i glömska. Men det behöver inte hindra oss från att använda bikarbonat för att hålla oss friska.

Studier från början av 1900-talet visar exempelvis att under ett utbrott av en allvarlig influensaepidemi klarade sig de som intagit bikarbonat undan influensan helt eller fick endast lindriga symptom.
Även för att förhindra eller lindra vanliga förkylningar har bikarbonat visat sig vara något att lita på.
Bikarbonatet har också en förmåga att neutralisera den sura magsaften, så en halv tesked bikarbonat i ett glas vatten kan råda bukt på magkatarr.
Att ta ett bad med bikarbonat i badvattnet (1dl till halvfyllt badkar) lär var vitaliserande på flera sätt. Bikarbonatet innehåller stora mängder koldioxid och när du lägger dig i badvattnen tar huden upp koldioxiden vilket vidgar blodkärlen och cirkulation till hud och muskler ökar. Blodets pH-värde kommer också att sänkas och det i sin tur gör att mer syre kommer ut i dina vävnader. Har du problem med värk i kroppen kan ett varmt bad med bikarbonat göra susen.

Andra områden där bikarbonat sägs göra stora och små underverk är:


Läs mer om bikarbonat:

Jag tycker själv att det här låter jätteintressant, och kommer att prova mig fram så smått. 

http://ulrikagabriel.blogspot.se/2012/11/bikarbonat-en-halsokur.html
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BIKARBONAT BOTAR CANCER?

Kan man tänka sig en billigare metod att bota cancer? En amerikansk forskare vid Cancercentret vid Arizona Universitet, Dr. Mark Pagel, har fått motsvarande 14 miljoner kr för att studera effekten av bakpulver (rent natirumbikarbonat) mot bröstcancer! 
Bikarbonatets effekt här är flera, dels att det minskar försurning och gör kroppsvätskorna basiska, dels att det tillför syre snabbt samt att det absorberar toxiner. Och det som utmärker cancerceller och tumörer är det inflammatoriska tillståndet i cellen, med lägre pH och låg syresättning. 
Forskare undersökte mänsklig bröstvävnad 1993 och fann signifikanta nivåer av aflatoxin i cancervävnaden, vilket visar på att aflatoxin och således mögel kan vara en orsak till bröstcancer. Och mögel trivs bara i syrefattig och sur miljö.
Vilket pH vi har i de inre vätskorna påverkar varje cell i kroppen. Kroniskt försurning gör att kroppsvävnad "rostar", och får det fortgå länge hämmar det alla cellaktiviteter och funktioner. Försurningen hämmar själva livsprocesserna, och det är roten till cancer.
Medicinska behandlingar med natrium bikarbonat är den absolut snabbaste metoden att återfå kroppens pH-nivåer till de normala. Det gör bikarbonat till en av våra mest användbara mediciner –– eftersom det behandlar vår syra-basbalans.
Det pH som våra vävnader och kroppsvätskor har är centralt – eftersom det avspeglar vår inre hälsa. Ju närmare pH är 7.35-7.45, desto högre grad av hälsa och välmående har vi. Det ökar kraftfullt vår förmåga att kämpa bort akuta infektioner som förkylning och influensa, men även cancer och andra sjukdomar. Det är också viktigt att göra kost- och livsstilsändringar så att vi håller pH inom den hälsosamma ramen. Bikarbonat ger en riktig skjuss i rätt riktning för att basa kroppen! 
Dr. Tullio Simoncini är en italiensk onkolog (cancerläkare) som dödar cancer tumörer med natrium bikarbonat. Det är som gift för cancercellen och slår mot den med full kraft med en alkalisk våg, som ger mer syre till cancercellen än den kan tolerera. För cancerceller kan inte växa till sig i höga nivåer av syre. 
Vid pH 7,4 blir cancercellen vilande och vid pH 8,5 så dör den medan hälsosamma celler lever och frodas. Dessutom har bikarbonat sådana egenskaper att det absorberar tungmetaller, dioxiner och furaner. Eftersom cancervävnad har visat högre koncentration av toxiska kemikaler och pesticider än vanlig vävnad, fyller bikarbonaten en ytterligare positiv funktion.
Det finns även cancerforskare som injicerar en bikarbonatlösning direkt in i tumörer, och då kan den smälta bort ännu snabbare. Samtidigt stärks kroppens självläkande förmåga, vilket har en rad positiva effekter.
Många nya dieter med rawfood, vegetarisk mat, juicing etc har som syfte att göra kroppen mer basisk, men ingenting kan jämföras med den snabba basande och syresättande effekten hos bikarbonat. Potentialen för att behandla cancer är därför stor!  Det ska bli spännande att se resultatet av denna studie.
Jag tar en halv till en tsk bikarbonat i ett glas vatten varje morgon och det gör gott i kroppen! Eller så kan man ta en halv tesked ett par gånger utspritt under dagen. Man ska undvika det i samband med måltid dock eftersom pH ska vara lågt i magsäcken för att smälta maten väl. Bikarbonat kan köpas i vanliga välsorterade mataffärer eller hälsokostbutiker, men det skulle behövas nån som säljer i lite större kvantiteter.
Läs om studien här!
Här kan du läsa mer om bikarbonat, hur man tar bad med det etc. Fick ett boktips om ämnet: Socium bicarbonate – Rich man's Poor man's cancer treatment..
OBS! Har du tendens till B-vitaminbrist bör du ta tillskott av det för användning av bikarbonat ökar starkt utsöndringen av riboflavin (B2)!  Detta är centralt för cellernas energiproduktion, för förbränningen av kolhydrater, protein och fett – samt produktionen av fleromättade fettsyror och flera viktiga hormoner.
http://blogg.passagen.se/sannaehdin/entry/bakpulver_mot_cancer

No comments: