viglink.com

Saturday, March 30, 2013

Inga lösningar finns att hitta genom att förena sig med mörkret i dess konflikter


Sananda, 27 mars, 2013

Via John Smallman


Vi är Ett, Gud, och hela skapelsen, allt kännande medvetande, varenda inkarnerad människa (som har varit i, nu är, eller kommer att inta tillståndet av mänskligt förkroppsligande), allt som existerar. Ni vet detta eftersom ni har fått höra det mer än ofta nog, och djupt inom er själva säger er intuition att detta är sant, trots att ni som förkroppsligade människor för det mesta inte upplever det så. Ett fåtal har haft korta extatiska möten med denna Enhet, men medan ni förblir förkroppsligade kan det bara ske tillfälligt, även om minnet av det består, eftersom ni inte kan ta med er dessa möten till Illusionen, till tiden, där ni upplever att ni existerar – de är tidlösa, gränslösa, eviga, och därför är det omöjligt. De passar inte in!

Men vetandet, tron, och ägandet av förvissningen att allt är Ett, fokuseringen på att behandla alla andra som om det vore ni själv, och sedan, viktigast av allt, behandla er själv väl. Om ni inte behandlar er själva väl – kärleksfullt, vänligt, med medkänsla, icke dömande – så kan ni inte heller behandla andra väl. Detta betyder naturligtvis inte att ni ska förvänta er att andra ska vara som ni, med liknande trosföreställningar och intressen, eftersom det finns ett stort antal sätt att känna Gud, och att anta, som många gör, att ert sätt är det enda rätta, den enda vägen, leder som ni så väl vet till oändliga konflikter.

Fokusera på det faktum att allt är Ett, Ett med Källan till allt varande, förkasta och bortse helt från 'bevis' för motsatsen, vilka ni mottar genom de mycket begränsade sinnen som era kroppar är försedda med. Fortsätt påminna er själva om Enheten av Guds hela gudomliga skapelse, speciellt då frågor och problemuppstår som hotar med konflikter, vilka trycker på era känslomässiga knappar och triggar era krigiska egon att rusa till er räddning! Då era emotionella knappar blir ”slagna” är det ett väldigt intensivt rop efter kärlek, så svara inte med försvar eller attack, eftersom det bara fortsätter laddningen eller inflammerar situationen, och intensifierar risken för en känslomässig explosion eller härdsmälta. Svara fredligt och lugnt, med kärlek, medkänsla och acceptans av den/de andra, då det bringar fram de energier som tunnar ut och sedan urladdar den emotionella disharmonin som har uppstått.

Ni har konstant assistans från era guider och änglar att handskas med dessa typer av situationer med kärleksfull medkänsla och visdom. Ni inkarnerades vid denna tid i mänsklighetens historia för att göra detta. Och ni visste att det skulle bli svårt eftersom ni var fullt införstådda med faktumet att ni skulle inträda i en illusorisk miljö i vilken ni skulle ha extremt begränsad tillgång till medvetandet om Verkligheten, den som ni verkligen tillhör, och det gudomliga Kärleksfältet i vilket ni alltid är inneslutna, på grund av begränsningarna som era kroppar medför.

Ni Vet att ni är på vägen mot uppvaknande, en stig på vilken ni har gudomlig vägledning i varje steg, och att hela mänskligheten också är på väg mot uppvaknandet, även om ett stort antal av den fortfarande är omedveten, sovande, vilsen och förvirrad av illusionen den är innesluten i. Och ni vet hur det känns eftersom ni upplever det med dem, medan ni har fördelen att veta att detta är ett tillfälligt tillstånd, ett tillstånd som ni kommer att lämna bakom er för evigt då ni är uppvaknade. Ni har styrkan, modet att framgångsrikt fullfölja uppgiften som ni har påbörjat – att assistera mänskligheten till uppvaknande så att illusionen kan upplösas – och ni vet det.

Fortsätt påminna er själva att det är så, och vackla eller påverkas inte av dem som skulle använda sig av de verkligt skenbara fasorna av illusionen för att övertyga er om att Gud är en illusion och att ni måste kämpa för fred, om så krävs med vapen, för att förgöra de onda vilkas avsikt är att terrorisera. Alla är Ett. Godhet och ondska är olika sidor av det myntet, Ljuset och mörkret, och mörkret dras in i Ljuset där det godvilligt och entusiastiskt assimileras, och illusionen kommer att upphöra.

Situationer som innefattar terror är utan tvekan den mörkaste sidan av illusionen, och om ni upplever er till synes fångade där, är kärlek och medkänsla fortfarande det enda svaret. Att välja sida och delta i striden gör att den tar fart och tillför den energi, vilket orsakar ännu mer lidande. Inga lösningar finns i att delta i mörkrets konflikter; lösningen är att förena sig med det skinande Ljuset från er skimrande Kärlek, odiskriminerande, och målmedvetet in i minsta vrå. Där Ljuset finns kan mörker inte existera, och ni är vägvisare och Ljusbärare av enorm intensitet, och då ni väljer att uppfattas som bringare av lugn och ödmjukhet i de mörkaste situationer, avleds mörkret, som smälter in i Ljuset och försvinner. Det är bara Gud och den oändliga briljansen av Hans gudomliga Ljus.

Er kärleksfulle broder, Jesus.

Svensk översättning: Eva-Lena Hedal – www.st-germain.se 

No comments: