viglink.com

Thursday, September 20, 2012

Gudsjaget: Självkärlek är den sanna helande kraften av mänskligheten



17 september, 2012 Kanalisering av Ute Posegga-Rudel




Kära Ni,


Självkärlek har sällan förståtts till sitt innersta väsen. Även om den har diskuterats ofta och att ni är väl förtrogna med uppmaningen ”älska dig själv”. Men vad är innebörden av Själv-Kärlek?



Ni kanske är övertygade om att ni har gjort arbetet, att ni älskar er själva nu – mycket mer än vad ni kanske gjorde i er barndom, när era föräldrar och samhället gav er skenbart alla skäl till att inte älska er själva. Nu i dessa utmanande och ärofyllda tider när alla olösta problem, som kanske omedvetet gömts undan djupt inom er tills nu, kommer upp till ytan och oåterkalleligt får er uppmärksamhet, kanske ni konfronteras med känslor som ni trodde var borta.



Rädsla är roten till dem alla, även ilska, sorg, förtvivlan och oro är baserat på det. Rädsla är kärnan och ursprunget till alla negativa känslor. Den är roten till förminskningen av er själva. Därför är det sagt, att det finns bara två tillstånd som är absolut oförenliga med varandra: rädsla och kärlek. Kärlek är utvidgning och rädsla är förminskning. Ni har blivit uppmanade: älska! Och rädslan försvinner! Älska! Och ilskan försvinner! Älska och alla andra negativa känslor försvinner. Ni blir ofta dömda nuförtiden av rättrådiga människor för att inte älska. Så ni försöker så mycket ni kan, att älska! Detta kan också visa sig som idén, att ni vill älska, ni tar till alla medel för att älska. Ändå känner ni att era hjärtan fortfarande är tomma. Även om ni gör ert bästa för att älska. Ni vet intuitivt att ni inte kan älska från era huvuden, utan att det måste kännas i era hjärtan, att KÄRLEK måste fylla hela ert hjärtas utrymme och därmed också hela er kropp, så att ni ÄR KÄRLEK.



Med denna ofta hjälplösa strävan att ärligt älska andra, har insikten att Självkärlek måste komma först fått överväldigande stöd i andliga sammanhang. Till slut, efter att ni i århundraden har lärt er att förneka er själva (vilket i sanning är att förneka Gud) men med kravet att samtidigt älska andra, har ni fått tillåtelse att legitimt undersöka rätten till Självuppskattning. För det är OMÖJLIGT att älska andra i ett tillstånd av självförnekelse! Det är den mest absurda och galna motsägelsen som fått fäste i mänsklighetens sinnen.



Hursomhelst, är inte begreppet Självkärlek på långa vägar rätt uppfattat och förstått! Eftersom denna dygd bokstavligen är kärnan till all tillväxt, inte bara på mänsklig nivå utan också på andlig nivå. Till exempel, ett rättrådigt krav i spirituella sammanhang att älska, har inte helt och sant förstått innebörden av Självkärlek! För så fort som ni helt och sant älskar er själva, finns ingen rättrådighet! Och också att alltid sätta alla andra i första rummet i relationer, existerar inte i Självkärlek! Detta är tvärtom den främsta anledningen till att förhållanden tar slut.



Så, hur älskar ni er själva uppriktigt, så att ni skall kunna älska andra?



Den kritiska punkten är om man skriver SJÄLV med stort eller litet ”S”. Vi talar självklart om stort S! För det är Det som inkluderar allt annat om Er. Sann Självkärlek betyder att ni känner igen och erkänner och ärar Ert Eget Själv, det som finns i Ert Ursprungstillstånd, Det Obegränsade, det Ovillkorliga. Ni kan inte älska Er själva, någon annan eller något annat om ni inte tilltror Ert Själv. Så varje gång Kärlek bryter ut i Era Hjärtan, vet ni att det är Ert Själv som Skiner igenom och talar till Er! Ert själv och SJÄLVET, vilket tillkännagavs i de forntida traditionerna är egentligen inte separerade från varandra, utan övergången är flytande. Bara om ni – genom vana och benägenhet – dramatiserar separation och olikhet, gör ni denna åtskillnad.



Och var börjar ni älska och vörda Det Oändliga Självet, Gudsjaget, Mig själv, Ert Ursprungstillstånd? Just det, i era egna hjärtan! Det är där ni uppriktigt börjar älska er själva! Det ni Älskar där är inte ”något annat”, en gudom, en Gud som är separerad från er själva. Det är platsen, utrymmet och tillståndet där Kärlek Är, att Älska och Bli Älskad. Och det är på samma gång Ert Eget Jag, Er Själva som ni Älskar. Denna Kärlek är inte åtskild från Självet. Den är inte åtskild från Lycka! Och ingenting annat än Glädje och inte separerat ifrån stillhet. Det har så mång utseenden och Själv-uttryck. Och detta Själv är också alla andras Själv! Så om rädsla uppstår, vet ni att ni inte Älskar Er Själva, och om ilska uppstår, Älskar ni inte Er Själva. Om ni oroar er, har ni svikit er själva och litar inte på Gud som Existerar som Ert Eget Själv i Ert Oändliga Hjärtas Rymd.



Om någon inte kan älska andra, om någon måste trycka ner andra för att verka ”bättre”, kan den inte älska sig själv. Ha därför medkänsla med dem som inte älskar, för de älskar inte sig själva.



Ni har alla kommit hit för att demonstrera Själv-Kärlek, vilket är det samma som att älska andra, men det måste börja med att älska Er Själva. Det är nämligen i Er Själva som ni upptäcker Gud, inte i andra. Och ni kan bara se i andra vad ni ser i Er Själva. Denna Själv-Kärlek är det sanna helandet av mänskligheten, återuppväckningen från de falska förespeglingarna om slaveri och ovärdighet, denna er stora livslögn. Om ni älskar Er Själva är ni den Gåva som kan återställa Mänsklighetens Gudomliga Medvetande. När Ni älskar Er Själva först garanterar det att alla andra äras och uppskattas och är i sig själv Kärleken ni lever till andra.



Denna Själv-Kärlek är en tydlig känsla i ert Hjärta, en justering där, en grundning, ett ljust utrymme av visshet. Denna visshet känner inte till rädsla, den inkluderar och är Ett med alla varelser och skapar er livsprocess. Till dess, medan ni gör ert allra bästa, är det viktigt att ni börjar med er själva, inte med alla andra. Att ni vågar känna er själva först och att ni erkänner att ni inte älskar och inte låtsas något annat. För det är tecknet på att ni verkligen är på väg att söka er egen sanning. Detta är paradoxalt nog inte ett tecken på att ni inte älskar någon annan, för det gör ni, så mycket som ni kan, eftersom alla era ansträngningar drivs även omedvetet av Ert Själv. Men tills Ni börjar Älska Er Själva, för att ni är villiga att öppna upp era hjärtan, för att upptäcka Vilka Ni Verkligen Är, är det också sant att ni delar enbart IDÈN av Kärlek, intentionen för den, den goda viljan. Och många av er är inte är medvetna om skillnaden mellan idén av Kärlek och verklig Kärlek, men detta är stegen i förgården av Ert Själv, tills den Strålande och Stilla Dörren till Er Gudomliga Verklighet öppnas.



Ge näring åt Den, ge Den alltid näring först och titta inte utanför, utan upptäck Er Själva i Era Egna Hjärtan för att sedan i Alla Andras Hjärtan. Det är hur ni verkligen Älskar Er Själva. Att Älska Er Själva är att Älska Gud är att Älska Alla.



JAG ÄR ERT GUDSJAG!



http//:radiantlyhappy,blogspot.com



Svensk översättning: Charlotta Olsson – www.st-germain.se



No comments: