viglink.com

Monday, September 24, 2012

Ledarskap del 1 och 2



lördagen den 22:e september 2012

Ledarskap 1 The Athabantians genom Mark Kimmel 15 Juni 2009 / 28 Augusti 2012


http://cosmicparadigm.com/Athabantian/

Vid vår senaste workshop, Transformation 2012 talade undervisade om Abiquor (Mark Kimmels Center) och dess roll i utbildningen av den Nya Jordens Caretakers (omhändertagande ledare). Jag, Mark, har blivit ombedd att återigen publicera tidigare meddelanden som handlar om Caretakers. Följande budskap från Bren-Ton publicerades förra gången den 15 juni, 2009 och är det första av tre meddelanden.


Jag är mycket glad över att vara hos er igen. Detta kommer att bli en rad lektioner om ledarskap i Enhet. Den här typen av ledarskap är annorlunda än något annat ledarskap, även om det finns en del sammanfallande egenskaper. Så snart ni accepterar Enheten mellan alla människor, växter och djur, och Enheten med Jorden och Universum, förändras allt, även ledarskapet, - allting förändras.

För det första så inser en ledare i Enhet att allt och alla är medvetna, och behandlar allt och alla på det sättet. Andra är varken mer eller mindre betydelsefulla än ledaren. Ledaren står inte över de andra, är inte bättre än andra. Ledaren har bara förmågan till ledarskap. Det är en talang, varken mer eller mindre och ger inte något speciellt privilegium, några belöningar, eller högre status. Ledaren är en ledare bara för att han eller hon har talang för att leda.

Att leda innebär att se vad som behöver göras och att utforma en plan för att göra detta. Den här visionen kommer ur förmågan att kunna förutse. Ledaren inser intuitivt hur händelser kommer att utspela sig, och kan ta hänsyn till alla inverkande faktorer och se en väg genom träsket. Så vi ser, att en aspekt hos ledarskapstalangen är att vara en visionär. Inte alla har den här förmågan. Andra människor har andra förmågor som de ska hedra, men en sann ledare är en visionär.

Förutom att kunna se in i framtiden kommer en ledare att träda fram inför andra på ett offentligt sätt. Detta görs genom att skriva eller tala, genom att ge råd och/eller med hjälp av energier. Genom att göra detta utsätter sig ledaren medvetet för risken att bli kritiserad och motsagd.

En sann ledare har förmågan inte bara att tala, utan kan formulera saker på ett sådant sätt att andra kan relatera till det han eller hon säger. Det som presenteras blir varken alltför komplicerat eller alltför enkelt för att falla lyssnaren i smaken. Dessutom har han eller hon förmågan att motivera andra till att agera. I många fall innebär detta en förändring i det sätt, på vilket andra tänker och beter sig. Så en ledare ska kunna inspirera andra till förändring.

Slutligen ska en ledare kunna samla deltagare runt sig; - för man kan inte leda om inte andra följer med. Ju mer revolutionerande den väg är som ledaren vandrar på, desto svårare blir det att få andra att följa honom eller henne. Så det anstår en ledare att föreslå en väg som är möjlig för dem som han vill ska följa honom. Det blir inte bra om man föreslår en till synes omöjlig väg för andra, även om ledaren inte ser det på det sättet och själv är beredd att följa den vägen.

I kontrast till detta står den enväldiga stil de så kallade "ledarna" för era företag och andra institutioner har. De berikar sig själva på bekostnad av sina kunder och anställda, båda kategorierna anser de vara underordnade sig själva.

Så ovanstående är kännetecknen hos en ledare i Enhet. Det kan tyckas ganska elementärt, men vid närmare eftertanke blir det mer meningsfullt att välja en ledare som leder deltagare som alla är i Enhet med honom och med varandra.


Svensk översättning: Inga och Cagga Levander.

Arkiverade meddelanden från Adrial, Bren-Ton, Justine, Moraine, m.fl. finner du på: http://www.cosmicparadigm.com/Marks_Corner/

Ledarskap 2 The Athabantians genom Mark Kimmel 16 Juni 2009 / 31 Augusti 2012


http://cosmicparadigm.com/Athabantian/

Som jag informerade er om i ett tidigare inlägg på den här webbplatsen, har jag blivit ombedd att återigen publicera tidigare meddelanden som handlar om Caretakers (ledare i den nya tiden). Följande budskap från Bren-Ton publicerades tidigare den 16 juni, 2009.

Det är mig ett nöje att få dela med mig av det som följer. En ledare ska ha de personer tillgängliga, som vill samarbeta med honom. I dem måste han se Enheten med sig själv. Han är inte bättre än dem; de är inte annorlunda än han. Hans jobb är att utforska deras talanger och önskemål och använda dessa på bästa sätt.

I Enheten finns förmågan att verkligen se den andre såsom ett unikt Gudsuttryck. I Enheten finns förmågan att se varandra som bröder och systrar med samma eller skilda över-själar (oversouls). I varje dimension finns ett unikt fysiskt uttryck för den underliggande själen. Ledaren måste se detta inom varje deltagare och uppskatta det.

De som attraheras av ledarens vision kommer tryggt att kunna uttrycka sina talanger och önskemål inför honom. De som vill vara en del i hans (hennes) team visar honom hur de kan passa in tillsammans med honom och de andra. Det är ledarens uppgift att lyssna på var och en av sina potentiella deltagare och förvissa sig om vad de säger om sig själva. Det fordrar visdom och öppenhet hos alla inblandade för att den här processen ska fungera.

Inneboende i detta finns en avsaknad av struktur, men ändå kommer någon form av struktur att utvecklas. En ledare fattar beslut för teamet, för gruppen, samhället eller staten. De deltagare som befinner sig närmast honom tar till sig hans vision och göra den till sin egen. De förmedlar den sedan till andra. Det är genom den här metoden med ömsesidig uppskattning, gemensam vision och Enhet som en ny slags struktur kommer att visa sig.

Om fysiska saker eller djur ska användas, uppskattas även de för sin Enhet med teamets medlemmar. Stenar, växter, djur, fåglar och fiskar är en del av Enheten. Gruppmedlemmarna börjar se sin Enhet och betydelse. Om det är teamets uppgift att hitta, hugga, och leverera ved, då måste träden bli en integrerad del i processen, liksom sättet att hugga ner och leverera.

Att rekrytera medlemmar till teamet är ledarens uppgift. Att frivilligt anmäla sig till att bli en del av teamet är en uppgift för dem som vill delta tillsammans med ledaren. Medlemmar hos alla team har möjlighet att förena sig med olika ledare. Hur de väljer, vem de vill följa är ett individuellt beslut. Det bör utföras under både övervägande och med målmedvetenhet. Hela processen måste vara öppen. Det får inte finnas några dolda agendor varken hos ledaren eller deltagarna.

Observera att jag inte använde ordet "anhängare" (follower), när jag talade om dem, som ansluter sig till en ledare. Anhängare innebär någonting mindre än en fullt medveten förening. Endast de som är medvetna kan delta tillsammans med en ledare i Enhet.

Svensk översättning: Inga och Cagga Levander.
Arkiverade meddelanden från Adrial, Bren-Ton, Justine, Moraine, m.fl. finner du på: http://www.cosmicparadigm.com/Marks_Corner/
Där finner du också iakttagelser och observationer av Mark Kimmel,
Du får göra kopior av detta meddelande och distribuera i alla medier, så länge du inte ändrar något och inkludera denna webbadress: http://www.cosmicparadigm.com/Athabantian

No comments: