viglink.com

Tuesday, April 16, 2013

Änglaguider, 15 april, 2013 Taryn Crimi


Er fantasi är bara ett fönster in till en annan verklighet

Idag skulle vi vilja fokusera er uppmärksamhet på temat fantasi. Det finns många som har ifrågasatt giltigheten i sin fantasi. Vi vill ytterligare utvidga detta ämne idag i hopp om att hjälpa er att förstå mer om kraften i er fantasi, och varför vi finner det så viktigt.

Vi vill börja med att ställa en fråga som har fascinerat människor ganska länge; vad är det som gör att något blir verkligt? Vi ser att många hänvisar till sina fantasier som något påhittat; med andra ord något som ”inte är verkligt”. Om er fantasi inte är verklig, varifrån kommer då dessa aktiviteter som ni ser i ert sinne? Eller finns fantasin bara i ert huvud?

Många har kommit att förlita sig på sina 5 fysiska sinnen för att avgöra om något i själva verket är ”verkligt” eller bara ”fantasi”. Om något kan höras, synas, smakas, luktas eller röras vid, då bekräftar detta att något är verkligt i er verklighet. Det är vad man kan förvänta sig om man lever i en fysisk verklighet som ni gör. Men från vårt perspektiv uppfattas den fysiska verkligheten ni lever i som en illusion. Men även en illusion är verklig för den som lever i den, eller hur?

Detta ämne är mycket komplicerat och mycket mer djupgående än det först kan verka. Själva frågan om vad som är ”verkligt” och vad som inte är ”verkligt” är grunden för allt det ni uppfattar, allt ni upplever, allt ni värderar utifrån ert nuvarande perspektiv. Vi har inte för avsikt att tala i gåtor eller förvirra er med komplexiteten i detta ämne. Snarare är vår avsikt att dels göra er nyfikna och dels klargöra karaktären av er nuvarande ”verklighet”.

Som vi har uttryckt många gånger tidigare, denna verklighet som ni lever i skiljer sig mycket från alla andra. Komplexiteten i denna verklighet förvärras genom er fria vilja att uppfatta, skapa och uppleva vad helst ni önskar. Er verklighet kan jämföras med en boll av lera, som ni kan forma till vad ni vill. Men det är först nu som många har vaknat upp till det faktum att det är de som formar leran. Tidigare var det många som med förvåning såg på de olika sätt denna verklighet kunde upplevas och skyllde många av sina upplevelser på slumpen, tur, straff eller belöning, utan att förstå att det var de själva som skapade varje ögonblick.

Många har underskattat kraften i sitt sinne. Trots att de ofta har hört frasen ”tanken är en kraft” har de inte insett hur sant ett sådant uttalande kan vara. Tänk om vi skulle tala om för er att varje dagdröm, fantasi, oro, rädsla och varje liten tanke ni har haft, omedelbart skapade en verklighet i vilken händelsen faktiskt inträffade? Detta är ofattbart för en del av er, och några av er har redan börjat inse den kraft ni besitter med era tankar.

Många tror att de inte kan göra någon skada genom att tänka. De har fått lära sig att de inte kan kontrollera sina tankar och därför inte är ansvariga för dem. Vi hör ofta människor säga ”hur kan jag vara ansvarig för något som bara poppar upp i mitt huvud?” ”Det är inte så att jag faktiskt skapade dem.” Det kanske är sant i denna verklighet, men dessa tankar manifesterades ”någonstans ifrån”. Inse betydelsen i detta uttalande. Vi har talat många gånger om parallella verkligheter, och detta är bara ännu ett lager, ett annat meddelande som dissekerar detta varierande ämne lite mer.

Föreställ er att ni suger på en citron, fantisera om smaken när den syrliga saften kommer in i munnen, den sura smaken som citronen avger. Vattnas det inte i munnen? Drar ert ansikte inte ihop sig vid denna tanke? Och ändå har ni inte en citron i munnen, ni sög inte ens i er saften. Så nu frågar vi er igen, vad är det som gör att något blir verkligt?

Många av er ”dagdrömmer” regelbundet om platser ni skulle vilja åka till, vad ni skulle tycka om att göra, äventyr ni skulle vilja uppleva och ändå när ni ”rycks tillbaka” till ”verkligheten” så är ni inte på dessa platser eller njuter av dessa aktiviteter. Så ni undrar kanske hur er fantasi kan vara verklig? På detta vill vi svara, att även om ni inte finner att er nuvarande verklighet matchar omgivningarna som ni ”upplevde” er i, betyder inte det att ni inte upplever den verkligheten i ett annat ”nu-ögonblick”.

Som vi tidigare har sagt, vi upplever inte linjär tid på samma sätt som ni gör. Snarare väljer vi att visa tiden som en markör. Vi ser ”tid” som en tråd av händelser som sker i nuet och som sedan knyts ihop. Ni uppfattar dem som händelser som sker en efter en. Men vi uppfattar tid lite som ett sidnummer i en bok. Det ger oss möjlighet att veta vilken ”sida” vi ska slå upp, för att hitta den upplevelse eller det ögonblick som vi vill fokusera vår uppmärksamhet på. Vi är fria att fokusera på ett antal händelser oavsett i vilken ordning de inträffar.

Från vårt perspektiv, det ”du” som ni såg i er fantasi, som njöt av den upplevelsen ni önskade ha, är bara ett annat ”nu-ögonblick” i en annan parallell verklighet. Bara när er nuvarande vibration och övertygelse är i linje med den nödvändiga vibrationen, kommer den verklighet som ni såg i er fantasi dras till er i er nuvarande verklighet, så att ni kan uppleva den medvetet. Men låt oss påminna er om att var och en av dessa ”du” i varje parallell verklighet, tror att de i själva verket är den ”riktiga” du, och att alla andra helt enkelt bara är eventualiteter. Ni är fantasin av en annan du...

Er fantasi är bara ett fönster in till en annan verklighet. Ni kanske eller kanske inte väljer att dra till er den upplevelsen in till er medvetna verklighet, men oavsett om ni upplever den händelsen i denna verklighet eller inte, kommer den händelsen fortfarande att ske för en annan ”du” i en annan parallell verklighet. Som vi har konstaterat många gånger förut, ni skiftar alla fram och tillbaka mellan många verkligheter vid en given tidpunkt, men ni uppfattar detta skifte från ett ”nu-ögonblick” till nästa som linjär tid. En film är precis detta. Det är snabba rörelser av många stillbilder placerade i en rad för att skapa upplevelser av rörelse, som ni uppfattar som linjärt.

Många tror att er fantasi inte är ”verklig,” och i själva verket har många fått lära sig att misstro den. Barn är naturligt begåvade att använda sin fantasi, det är först när de blir äldre och får lära sig att inte längre använda eller utveckla sin fantasi, som förmågan börjar blekna. Vissa har aldrig förlorat förmågan att livligt fantisera och skapa komplicerade världar, genom att bara använda sitt sinne.

Vi ställde en fråga i början av detta meddelande. Vad är det som gör att något blir verkligt? Vi kommer att ge er vårt mycket enkla svar. Er tro påverkar direkt det ni uppfattar. Er uppfattningsförmåga är det som gör något verkligt. Men det ni uppfattar är unikt för var och en. Det som är ”verkligt” för en är inte nödvändigtvis ”verkligt” för någon annan. Vi rekommenderar starkt att ni alla börjar använda er fantasis livliga kreativitet, i vetskap om att ni inte bara låtsas, ni skapar faktiskt. Det är därför vi säger; välj era tankar omsorgsfullt och klokt. Ni är underbart begåvade skapare. Vad önskar ni skapa idag?

Vi hoppas att detta meddelande på något sätt har tjänat er.

I Kärlek och Ljus, vi är era Änglaguider.

Översättning Ulla Krogh – www.st-germain.se Copyright © 2012-2013 by Taryn Crimi. All Rights Reserved. Permission is given to copy and distribute this material, provided the content is copied in its entirety and unaltered, is distributed freely, and this copyright notice and links are included. http://AngelicGuides.wordpress.com http://AngelicGuides.wordpress.com www.facebook.com/AngelicGuides

No comments: