viglink.com

Monday, April 1, 2013

Slöja över bedrägeri över pengar: Hur centralbankerna och hur läroböcker snedvrider natur bank och centralbanksverksamhet


Detta dokument från den verkliga världen Economics recension hävdar att vi är avsiktligt och systematiskt vilseleda om naturen av pengar och om den roll som centralbanker och affärsbanker i det monetära systemet.
"Vi leds att tro av centralbanker och läroböcker, som de i Krugman och Wells (2009) och Mankiw och Taylor (2011), att centralbankerna har alltid varit statliga institutioner agerar i allmänhetens intresse. I verkligheten hade centralbankernas historiska ursprung och roll mer att göra med önskan av privata bankirer att kontrollera och samordna arbetet med den privata sektorn pengar skapande. Det mest pengar skapas i den privata sektorn är något som centralbankerna vill släta över och läroböcker "förklara" i en förvrängd och onödigt invecklad sätt. "
Författaren Norbert Häring (ekonomi korrespondent Handelsblatt, den tyska verksamheten dagligen och co-direktör för World Economics Association och medredaktör för World Economic Review) undersöker retorik två centralbankerna, Jens Weidman och Otmar Issing, om processen av pengar skapande, inflation och centralbankernas roll. Han undersöker också hur två vanligt förekommande ekonomi läroböcker av Krugman och Wells och Mankiw och Taylor behandlar ämnet. Han sammanställer denna retorik centralbankerna och läroböcker med historiska och aktuella uppgifter. Han hävdar att denna retorik ramar sinnen centralbanker, andra beslutsfattare, akademiker och - genom ekonomiska journalister utbildas med samma läroböcker - allmänheten, på ett mycket olyckligt sätt, vilket hindrar dem från att förstå den pågående finanskrisen och från att dra de rätta politiska slutsatserna av det.
Det är inte lätt att välja ett kort utdrag från papperet - hela pappret (17 sidor) är mycket värt en läsning. Hur som helst, här är höjdpunkterna från papperet (vår betoning):
Det mest pengar skapas i den privata sektorn är något som centralbankerna vill släta över och läroböcker "förklara" i en förvrängd och onödigt invecklad sätt.
I sina tal om pengar och inflation, inte uttala Jens Weidmann inte ett enda ord om pengar skapas av affärsbanker, han nämner inte ens affärsbanker. Även om han inte uttryckligen säger det, alla hans kommentarer ger intryck av att endast regeringen genom en regering som ägs och kontrolleras centralbanksfrågor pengar och endast till förmån för regeringen.
Västra centralbanker sällan, om någonsin, gör det tydligt att kommersiella banker skapar pengar.
... För mycket av historien, var regeringen endast indirekt involverade i att ge ut sedlar och hade ingenting som monopol på den.
... Även om regeringen hade eller har detta monopol att ge ut sedlar är detta långt ifrån en ensamrätt att ge ut pengar. Idag består bara en bråkdel av de pengar som cirkulerar i ekonomin kontant utfärdas av centralbankerna.
Vi gör den överlägset största delen av våra betalningar utan att använda några statliga utfärdade sedlar. Vi betalar genom att överföra insättningar i affärsbanker till någon annan och vi får våra lönecheckar i form av inlåning i banken, dvs i elektroniska pengar, skapad av affärsbankerna.
Denna deposition pengar skapas genom affärsbanker motsvarar betalningsmedel för alla praktiska ändamål.
Även om centralbanken skulle styra affärsbanker pengar skapande, skulle det ändå ske genom affärsbankerna till förmån för affärsbanker (och med risk för skattebetalare som måste lösa ut dem, om det går fel). Centralbankschefer aldrig någonsin tala om den enormt lönsamma privilegium att förmågan att skapa lagliga betalningsmedel innebär för affärsbankerna.
Den lika ursäktande behandling av affärsbanker pengar skapas genom läroböcker är också mycket vilseledande.
De låtsas att bankerna är bara finansiella mellanhänder, inlåning, från en mängd sparare och skicka dem vidare som lån till företag, hushåll och myndigheter.
[B] oth läroböcker envist insistera på att processen med pengar skapas börjar med kontanter som deponeras i en bank. Insättningar skapas i läroboken exemplen, men de förblir i bakgrunden. De läroböcker snarare fokusera på kontanter som sätts in i banken och sedan håller lånas ut igen som kontant (med en bråkdel kvar i reserv), omlagrade och lånas ut igen.
I verkligheten processen normalt börjar med en bank som ger kredit till någon och i processen avräkna denna persons bankkonto med respektive summa insättning, vilket skapar insättningar, inte mellanhandsroll dem.
Mankiw och Taylor (s 629) uttryckligen ta itu med eventuella förvåning studenter som kan uppstå till följd av att bankerna kan skapa pengar ur intet: "Först denna skapelse av pengar genom fraktionerad-reserve banking kan tyckas för bra för att vara sant eftersom det verkar som om banken har skapat pengar ur tomma luften ", medger de. Sedan försöker blidka sina läsarnas sinnen genom att varna dem att ingen rikedom skapas genom denna skapelse av insättningar, eftersom "... eftersom banken skapar tillgången pengar, det skapar också en motsvarande skuld för sina låntagare."
Här Förklaringen slutar, även om här skulle det bara börjar bli intressant. Banken skapar "tillgången pengar" för sig själv i den meningen att banken kan kräva ränta på det. Detta är verklig rikedom att bankerna kommer från deras pengar skapas. I den process som de skapar en skuld för någon annan. För samhället är ingen rikedom skapas, det är sant.Men för sig själva, sina aktieägare och chefer har bankerna skapat välstånd och resten av samhället har skulden.
Det finns en total avsaknad av alla större läroböcker i varje omnämnande av den ekonomiska nyttan, som bankerna härrör från deras roll i "pengar multiplikator". ... Om du presenterar pengar multiplikator i den förvrängda sätt läroböcker gör, med banker som finns att vara enbart mellanhänder, är det mycket svårt att se denna lönsamma privilegium.
Om du skulle beskriva processen i mindre invecklade och direkt sätt, som det verkligen händer, skulle det vara uppenbart vem som får göra anspråk på värdet av den nya pengar.
[C] entral bankirer och framstående författare lärobok delar en önskan att låta oss tro att skapandet av den stora majoriteten av våra betalningsmedel av affärsbanker för egen vinning är normalt, ofarligt, utan alternativ och under kontroll av centralbankerna .Centralbankerna gör det genom att undvika att nämna privata pengar skapas eller kredit skapande, och genom att låtsas istället att centralbanker har monopol att skapa pengar.Lärobok författare göra det genom att förvränga den process av pengar skapande, användning av retorik olämpligt lånas medel modell. Deras redogörelse för den roll och rättsliga ställning centralbanker är mycket selektiv och partisk.
Vi rekommenderar dig starkt att läsa hela tidningen.
http://nesaraaustralia.com
/

No comments: