viglink.com

Monday, July 2, 2012

Globala eliten kastas ut från ISLAND:


 Island demonterar korrupt regering. Då greps Alla Rothschild Bankers

Sedan 1900-talet den stora majoriteten av den amerikanska befolkningen har drömt om att säga "NEJ" till författningsvidriga, korrupta, Rothschild / Rockefeller bank brottslingar, men ingen har vågat göra det. Varför? Om bara hälften av vår nation, och "1%", som betalar huvuddelen av skatterna, sa bara INTE MER! Vår Gov't skulle bokstavligen förändras över natten. Varför är det så svårt för vissa människor att förstå att genom att helt enkelt inte ge dina pengar till stora företag, som sedan skickar jobb, Immaterialrätt, etc. offshore och främja anti-konstitutionella rättigheter ... Du kommer att åstadkomma mer, än om du använt våld. Med andra ord ... forskning där Du skickar varenda öre! Är det så svårt? Den Sanningen är ... Ingen, utom islänningarna, måste varit den enda kulturen på planeten att utföra denna framgång. De har inte bara varit framgångsrika, att störta den korrupta Gov't har de utarbetat en konstitution, kommer det hindra detta från att hända någonsin igen. Det är inte den bästa delen ... Det bästa är att de har gripit ALLA Rothschild / Rockefeller dockor banker, ansvarig för landets ekonomiska kaos och kollaps.
Förra veckan 9 personer greps i London och Reykjavik för deras eventuella ansvar för Islands ekonomiska kollaps 2008, en djup kris som utvecklades till en aldrig tidigare skådad offentlig reaktion som förändrar landets riktning.
Det har varit en revolution utan vapen på Island, landet som är värd för världens äldsta demokrati (sedan 930) och vars medborgare har lyckats åstadkomma förändringar genom att gå på demonstrationer och slår grytor och pannor. Varför har resten av västvärlden inte ens hört talas om det?
Trycket från isländska medborgare "har lyckats inte bara för att få ner en regering, men också börja utarbetandet av en ny konstitution (i processen) och försöker att sätta i fängelse de bankirer som ansvarar för den finansiella krisen i landet. Som ordspråket säger, om du ber om saker artigt att det är mycket lättare att få dem.
Denna tysta revolutionära processen har sitt ursprung i 2008 när den isländska regeringen beslutat att nationalisera de tre största bankerna, Landsbanki, Kaupthing och Glitnir, vars kunder huvudsakligen brittiska, och Nord-och Sydamerika.
Efter det att staten tog över, rasade den officiella valutan (krona) och aktiemarknaden upphängd sin aktivitet efter en 76% kollaps. Island började bli konkurs och för att rädda situationen, injicerade Internationella valutafonden (IMF) US $ 2.100 miljoner och de nordiska länderna hjälpte till med ytterligare 2.500 miljoner.
Stora små segrar vanliga människor
Medan banker och lokala och utländska myndigheter var desperat söker ekonomiska lösningar, tog isländska folket på gatorna och deras ständiga dagliga demonstrationer utanför parlamentet i Reykjavik föranledde avgång den konservativa premiärministern Geir H. Haarde och hela hans regering.
Medborgare krävde dessutom att kalla till nyval, och de lyckades. I april en koalitionsregering valdes, som bildas av den socialdemokratiska alliansen och vänstern gröna rörelsen, ledd av en ny premiärminister, Jóhanna Sigurðardóttir.
Under hela 2009 den isländska ekonomin fortsatte att vara i en prekär situation (i slutet av året hade BNP sjunkit med 7%), men trots detta, parlamentet föreslog att återbetala skulden till Storbritannien och Nederländerna med en betalning på 3.500 miljoner euro, ett belopp som skall betalas varje månad av isländska familjer i 15 år till 5,5% ränta.
Flytten väckte ilska igen i islänningar som återvände till gatorna krävande att åtminstone var att beslutet föremål för en folkomröstning. En annan stor liten seger för gatuprotester: I mars 2010 att omröstningen ägde rum, och en överväldigande 93% av befolkningen vägrade att återbetala skulden, åtminstone med dessa villkor.
Detta tvingade borgenärerna att tänka affären och förbättra den, ger 3% ränta och betalning över 37 år. Inte ens det räckte. Den nuvarande presidenten, på att se att parlamentet godkände avtalet med knapp marginal beslutade förra månaden att inte godkänna det och att uppmana de isländska folket att rösta i en folkomröstning så att de skulle få sista ordet.
Bankirerna flyr i rädsla
För att återgå till det spända läget under 2010, medan islänningarna vägrade att betala en skuld som uppkommit genom finansiella hajar utan samråd, hade koalitionsregeringen inledde en undersökning för att fastställa juridiska ansvaret för den dödliga ekonomiska krisen och hade redan arresterats flera banker och ledande befattningshavare noga kopplade till hög risk verksamheten.
Interpol, tiden hade utfärdat en internationell arresteringsorder mot Sigurdur Einarsson, tidigare ordförande i en av bankerna. Denna situation har lett rädda bankirer och chefer att lämna landet en masse.
I detta sammanhang av kris, blev en församling som är vald att utarbeta en ny författning som skulle återspegla de erfarenheter som gjorts och ersätta den nuvarande, inspirerad av den danska grundlagen.
För att göra detta, istället för att ringa experter och politiker beslutade Island att överklaga direkt till folket, trots allt de har suverän makt över lagen. Mer än 500 islänningar presenterade sig som kandidater att delta i detta arbete i direkt demokrati och skriva en ny konstitution. 25 av dem, var utan partitillhörighet, inklusive advokater, studenter, journalister, bönder och fackliga representanter valda.
Bland annat utvecklingen kommer denna grundlag kräver skydd, som ingen annan, av rätten till information och yttrandefrihet i den så kallade isländska Modern Media Initiative, i ett lagförslag som syftar till att göra landet en fristad för undersökande journalistik och yttrandefrihet information, där källor, journalister och Internetleverantörer som värd nyhetsrapportering är skyddade.
Folket för en gångs skull kommer att avgöra framtiden för landet medan bankirer och politiker bevittna förvandlingen av en nation från åskådarplats.

No comments: